Polonez_ Napisano 14 Styczeń 2008 Autor Napisano 14 Styczeń 2008 Witam! Mam zamiar kupić swój pierwszy wykrywacz, wybór padł na ACE 150(w grę wchodzą tylko wykrywacze nowe).Ale właśnie zastanawiam się, bo czytam na forum, że ten wykrywacz to jest a monety". A ja nie mam sprecyzowanych wymagań co do wykrywki, interesuje mnie wszystko co można znaleźć, duże czy małe, okrągłe czy kwadratowe.Jak to jest z tymi wykrywaczami, czemu jak jest dobry na monety to na inne rzeczy nie? Przecież i to i to metal...
thomson Napisano 14 Styczeń 2008 Napisano 14 Styczeń 2008 Jeżeli chcesz szukać wszystkiego to musisz mieć wykrywacz uniwersalny typu Garret 2500.Wykrywacz na monety typu Ace 150 ma mały zasięg penetracji.Szuka tego co jest płyciej. Oczywiście możesz nim znależć duży przedmiot , ale płytko. Ace 150 będzie omijał na większej głebokości typu 50cm np. łuskę flak 20mm.Wykrywacz typu Salamandra lub Smętek łapie przedmioty , które są głeboko i , które są także duze. Taki właśnie wykrywacz jest na militarke. On złapie helm na 1 , 50 m głebokości , a ace 150 już nie.Dlatego rozróżniamy wykrywki typu :-uniwersalne-moneciaki-militarkaJak chcesz szukać wszystkiego to najlepszy chyba bedzie garret 2500 lub 1500. Pozdrawiam thomson.
justomen Napisano 15 Styczeń 2008 Napisano 15 Styczeń 2008 Thomson, a co powiesz o wykrywaczy prospector?
Darek419 Napisano 15 Styczeń 2008 Napisano 15 Styczeń 2008 Thomson będziesz kopałza łuską 20mm na 50 cm.?.Możesz mi wierzyć że ace150-250 większy przedmiot(łuski 76mm) znajdą na 50-ęciu centymetrach.Gra nie warta świeczki.pozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.