SSzuder Napisano 28 Marzec 2008 Napisano 28 Marzec 2008 Potatoe gun (czy też potatoe cannon) 'działa' też na lakier do włosów w spray'u.
Trodat Napisano 28 Marzec 2008 Napisano 28 Marzec 2008 Zapomniałem dodać że niezbędny jest deodorant fa lub inny pachniuch :) w połączeniu z tlenem daje ładne bum. Jak będzie troche czasu to w Żorach nagram ładny filmik z wystrzału i zamieszcze tutaj link. pozdrawiam Dawid
Stadler Napisano 28 Marzec 2008 Napisano 28 Marzec 2008 Nie wprowadzajcie ludzi w błąd :-)Tlen jest NIEPALNY i NIEWYBUCHOWY. Czysty tlen się nie spali.Tlen PODTRZYMUJE palenie, a wspomniane właściwości wybuchowe uzyskują inne materiały w połączeniu z tlenem. I tu nie ma żartów, gdyż mąka, węgiel, czy cukier choćby mogą ekslodować z ogromną siłą- właśnie dzięki dużej zawartości tlenu w otoczeniu. Oleje- normalnie dość trudnopalne- również tworzą mieszankę wybuchową już ze sprężonym powietrzem, o tlenie nie wspominając.Nie radzę przeprowadzać eksperymentów w domowych warunkach :-) Z resztą- w jakichkolwiek...Dobrą drogą jest ta mieszanka tlenu z innym gazem- czekamy na efekty :-)
SSzuder Napisano 28 Marzec 2008 Napisano 28 Marzec 2008 Ano właśnie... taki duży potatoe gun ;-)Stadler, węgiel, czy cukier " dosypujemy azotan potasu i mamy proch czarny ;-) Widziałem efekty mieszania dezodorantu z powietrzem, ale na cokolwiek mniejszym kalibrze. Niestety, osoba kombinująca z tym źle dobrała rurkę i... rozwaliło moździerz (a raczej to, co miało go imitować). Mam nadzieję, że zrobiliście naprawdę grubą komorę :-)Czekamy na efekty (oraz z chęcią na inne zdjęcia)!PozdrawiamSzuder
Trodat Napisano 28 Marzec 2008 Napisano 28 Marzec 2008 Trochę kiepska jakość ale musiałem skompresować lekko kosztem grafiki. Zdjęcie z Węgierskiej Górki z czerwca 2007, ten w panterce to moja skromna osoba :) Co do grubości komory to jest naprawdę spora. Wszystko jest wykonane w sposób profesjonalny nie zagrażający życiu użytkowników.
Trodat Napisano 28 Marzec 2008 Napisano 28 Marzec 2008 Kolejne zdjęcionko z małej inscenizacji (Zabrze 2007)
SSzuder Napisano 29 Marzec 2008 Napisano 29 Marzec 2008 I naprawdę konkretnie to wygląda. Czekamy więc na filmik z wystrzału :-)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.