Skocz do zawartości

Repliki Nebelwerfera 41 i 37mm PAK

dect

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Zapomniałem dodać że niezbędny jest deodorant fa lub inny pachniuch :) w połączeniu z tlenem daje ładne bum. Jak będzie troche czasu to w Żorach nagram ładny filmik z wystrzału i zamieszcze tutaj link.

pozdrawiam Dawid
Napisano
Nie wprowadzajcie ludzi w błąd :-)
Tlen jest NIEPALNY i NIEWYBUCHOWY. Czysty tlen się nie spali.
Tlen PODTRZYMUJE palenie, a wspomniane właściwości wybuchowe uzyskują inne materiały w połączeniu z tlenem. I tu nie ma żartów, gdyż mąka, węgiel, czy cukier choćby mogą ekslodować z ogromną siłą- właśnie dzięki dużej zawartości tlenu w otoczeniu.
Oleje- normalnie dość trudnopalne- również tworzą mieszankę wybuchową już ze sprężonym powietrzem, o tlenie nie wspominając.

Nie radzę przeprowadzać eksperymentów w domowych warunkach :-) Z resztą- w jakichkolwiek...

Dobrą drogą jest ta mieszanka tlenu z innym gazem- czekamy na efekty :-)
Napisano
Ano właśnie... taki duży potatoe gun ;-)

Stadler, węgiel, czy cukier " dosypujemy azotan potasu i mamy proch czarny ;-)

Widziałem efekty mieszania dezodorantu z powietrzem, ale na cokolwiek mniejszym kalibrze. Niestety, osoba kombinująca z tym źle dobrała rurkę i... rozwaliło moździerz (a raczej to, co miało go imitować). Mam nadzieję, że zrobiliście naprawdę grubą komorę :-)

Czekamy na efekty (oraz z chęcią na inne zdjęcia)!
Pozdrawiam
Szuder
Napisano

Trochę kiepska jakość ale musiałem skompresować lekko kosztem grafiki. Zdjęcie z Węgierskiej Górki z czerwca 2007, ten w panterce to moja skromna osoba :) Co do grubości komory to jest naprawdę spora. Wszystko jest wykonane w sposób profesjonalny nie zagrażający życiu użytkowników.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie