ja20 Napisano 9 Styczeń 2008 Autor Napisano 9 Styczeń 2008 w grudniowym numerze Odkrywcy był artykuł na temat tego poligonu.Jestem ciekawy czy ktoś z forum może tam był?Pisało, żeby zawiadomić straż graniczną, bo i tak złapią.Jestem ciekawy jak to wygląda rzeczywiście, czy jak się zadzwoni do nich, to potem nie robią problemów jak już kogoś złapią?na końcu artykułu była zapowiedź, że w następnym numerze będą opisane obiekty na poligonie, ktoś może zeskanować artykuł i podesłać mi na maila przezdziec@o2.pl?
ja20 Napisano 9 Styczeń 2008 Autor Napisano 9 Styczeń 2008 w necie nie znalazłem, żadnej strony po Polsku na temat poligonu, jest kilka zagranicznych stronek tylko.http://www.google.pl/search?hl=pl&client=firefox-a&channel=s&rls=org.mozilla%3Apl%3Aofficial&hs=OKj&q=+Truppenubungsplatz+Stablack&btnG=Szukaj&lr=lang_pl
ColdDemons Napisano 10 Styczeń 2008 Napisano 10 Styczeń 2008 Ja mieszkam w Gorowie Ilaweckim i na poligonie bylem nie raz. Powiem Ci ze lepiej jest powiadomic straznikow ze bedziesz sie krecil w tym rejonie, zwlaszcza gdy nie mieszkasz na terenie przygranicznym. Je tego nie robie bo mieszkam w Gorowie, jestem swoj. Ale nawet jesli ich nie powiadomisz to Ci nic nie zrobia, najwyzej spisza dane bo to ich obowiazek, polscy straznicy sa w porzadku, gorzej jak przypadkiem przekroczysz granice i ruski Cie zlapia!!! ;)Wybierasz sie w te rejony? Daj znac!!!
ja20 Napisano 10 Styczeń 2008 Autor Napisano 10 Styczeń 2008 moja dziewczyna ma babcię w Górowie.Wyciąga mnie w te okolice, więc chciałem się dowiedzieć cokolwiek o okolicy.Jak będę jechał to dam znać.Podobno bardzo ciekawa okolica.A miejscowość Pieszkowo może kojarzysz?
ColdDemons Napisano 10 Styczeń 2008 Napisano 10 Styczeń 2008 Oczywiscie ze kojarze Pieszkowo, to tylko kilka kilometrow od Gorowa. Ja jutro ruszam kopac pod Dworzno (Hoff), mam nadzieje na jakies napoleonskie fanty. Masz tu moje GG 4619395
ja20 Napisano 4 Luty 2008 Autor Napisano 4 Luty 2008 Może ktoś mógłby zeskanować mi 2 część artykułu na temat poligonu i podesłać? przezdziec@o2.pl
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.