Łukasz Napisano 17 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2004 Witam! Jako, że śnieg na polach wybraliśmy się z kolegami na skup złomu na poszukiwania. Grzebiąc w najrozmaitszych żelaznych, stalowych odpadach znalazłem niemiecką puszkę od maski p.gaz. Niestety w przeszłości chłop polski" trzymał w niej gęsty czarny smar, towot. -Jak pozbyć się z puchy resztek smaru? Użyć rozpuszczalnika? Jakiego?-Dodam, że pod płotem :) leżały zapomniane łuski 85mm ok. 10 sztuk. Za łuskę i puszkę zapłaciłem, bagatela 2zł :]Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 17 Styczeń 2004 Share Napisano 17 Styczeń 2004 Wlej benzyny i zostaw na tydzień. Potem szmatą wyciraj. I tym systemem do skutku.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg83pp Napisano 17 Styczeń 2004 Share Napisano 17 Styczeń 2004 Ja się męczyłem nad puszką od MG - poszla flaszka nafty, ale nieźle rozpuściła towot, nie ruszyła farby, na konieć przetarlem benzyną i pryśnięcie WD. efekt mnie cieszyl. Czy benzyna nie ruszy farby ? Co do puszki to często się zdażają - ja byłem ostatnio na zlomie z kumplem, leżala sobie wlaśnie taka - przejechał ją samochód , 15 minut przed moim przyjściem, farba super, ale tylko wieczko się już dalo wziąść:((PozdrawiamGrzesiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szaman3 Napisano 17 Styczeń 2004 Share Napisano 17 Styczeń 2004 Wybierz Łukasz resztki smaru jakimś patykiem lub deseczką a na resztę wylej zwykły rozpuszczalnik do farb i wymieszaj. Następnie wylej. Jeżeli coś zostanie namocz szmatę tym rozpuszczalnikiem i przecieraj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiers Napisano 18 Styczeń 2004 Share Napisano 18 Styczeń 2004 Rozpuszczalniki do farb są różne i uważaj na NITRO bo przy dłuższym działaniu może załatwić farbę. Nafta i benzyna będzie dobra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 18 Styczeń 2004 Share Napisano 18 Styczeń 2004 po co rozpuszczalnik, wybiez do cie da i nasyp piachutrzyj z piachem i wysypuj ja tak pozbylem sie towotu z 4 puszeknadodatek pieknie w srodku aluminiowa wkladka sie wyczyscila Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 18 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2004 Super! Dzięki bardzo Wam za pomoc! Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.