duszan Napisano 16 Styczeń 2004 Autor Napisano 16 Styczeń 2004 Witam Zamieszczam dwa zdjęcia schronu znajdującego sie niedaleko Łazisk (w lesie) jest to schron do obrony okrężnej na 3 CKMy i 3 RKMy na jednej z jego ścian są widoczne ślady po ostrzale(niestety nie dysponuje zdjęciem musicie mi uwierzyć na słowo). Czy ślady te są efektem walki czy może jakiejś innej działalności. Jeszcze raz podkreślam że są tam wyraźne ślady po ostrzale najprawdopodobniej z CKMu.Czy wiadomo Wam coś na ten temat ??Za odpowiedzi z góry dziękujePozdrawiamDuszan
Mathew Napisano 17 Styczeń 2004 Napisano 17 Styczeń 2004 CzeChodziłem wokół tego bunkra jak również koło schronów, które flankował. Wokół niego znalazłem parę odłamków. Tak se myślę, że jak na ciężkie walki o których piszesz to obiekty te są w dość dobrym stanie. Raczej powinny być bardziej pokiereszowane. (patrz Węgierska Górka. No chyba, że beton był jeszcze świerzy. To mnie właśnie zastanawia.pozdroMathew
duszan Napisano 18 Styczeń 2004 Autor Napisano 18 Styczeń 2004 WitamMathew ja nie twierdzą że wokół tego schronu toczyły się ciężkie walki. Ja pytam czy tam wogóle toczyły się jakieś walki. Mam nadzieję że ktoś dysponuje chociaż skromnymi informacjami na temat tego schronu? A ślady po ostrzale na jednej z jego ścian są jak dla mnie bardzo wyraźne.PozdrawiamDuszan
Mathew Napisano 18 Styczeń 2004 Napisano 18 Styczeń 2004 WitamMoi dwaj dziadkowie walczyli pod Wyrami. Jeden na pewno w 73 pp. Obok przedstawiam fragment życiorysu mojego dziadka. To mój najcenniejszy „skarb”. Jego treść daje mi dużo do myślenia. :( PozdrawiamMathew
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.