$pier$ Napisano 31 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 31 Grudzień 2007 Witam !stałem się posiadaczem pasa luftwaffejednak skóra pasa jest bardzo twarda wręcz łamliwa...Czy idzie ją jakoś zmiękczyć i zakonserwować ?Pozatym jak go złożyć ?bo coś nie mogę ]:-> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 31 Grudzień 2007 Share Napisano 31 Grudzień 2007 Skóra to skóra, nie ma specjalnego znaczenia czy to pas, buty czy siodło. Zapraszam do wyszukiwarki > lanolina.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nebelwerfer Napisano 31 Grudzień 2007 Share Napisano 31 Grudzień 2007 Witam!Oprócz lanoliny proponuję środki do konserwacji skóry dostępne w sklepach jeździeckich.Wpisz w w wyszukiwarkę i coś na pewno znajdziesz.Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
$pier$ Napisano 1 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 1 Styczeń 2008 ale ta lanolina zmiękczy skórę ?bo przy klamerce jet taka twarda że się łamie a chcę tego uniknąć =] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gaer Napisano 1 Styczeń 2008 Share Napisano 1 Styczeń 2008 Jeśli pas jest lekko zakurzony bądź brudnawy, proponuję przemyć go mydłem glicerynowym - chociażby ze wspomnianego wyżej sklepu jeździeckiego. Bardzo dobrze czyści skórę, nic potem nie twardnieje, a nawet trochę zmiękcza... Potem lanolina bądź jakiś jeździecki specyfik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 1 Styczeń 2008 Share Napisano 1 Styczeń 2008 Po przemyciu pędzlem na ciepło nanoś lanoline. Tak co kilka dni/tygodni aż uznasz że jest OK. Lanoline można mieszać z terpentyną na ciepło. Uwaga łatwopalne! Na koniec jakiś wosk jeździecki lub zwykła pasta do butów (dla koloru).Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 1 Styczeń 2008 Share Napisano 1 Styczeń 2008 Na allegro na pewno coś znajdziesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.