pablo Napisano 28 Grudzień 2007 Autor Napisano 28 Grudzień 2007 Witammoje pierwsze sreberka , niestety w takich stanach jak na foto:(czym je doczyścić , może jeszcze coś z nich będzie.Moczyłem dwa miechy w oliwce ale chyba nie tędy droga:) pozdrawiam
matrix14xxx Napisano 28 Grudzień 2007 Napisano 28 Grudzień 2007 pomocz z 2 tygodnie w oliwce z oliwek a pozniej pasta do zebow i szczoteczka efekty zaskakujace.Ale pamietaj zadnych kwaskow cytrynowych acetonow itd...Pzdr
pablo Napisano 28 Grudzień 2007 Autor Napisano 28 Grudzień 2007 w oliwce od dwóch miesięcy zalegały , ale umyte szczoteczka bez pasty:) spróbuję jeszcze z pasta po ponownym zaoliwieniu.
Cyrograf15 Napisano 28 Grudzień 2007 Napisano 28 Grudzień 2007 W ostateczności amoniak (rostwór 20-50%). Jednak lepiej cierpliwie poczekać i moczyć w oliwce. Można jeszcze autolize (alu + woda z solą).Wojtek
misia Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 około 1% roztwór tiomoczika w wodzie, ale najpierw proponuje sprawdzic na czymś innym. W zależosci od stopu, zabrudzenia itp, stosuje sie rożne steżenia. Pozdro.
Zwierzu Napisano 30 Grudzień 2007 Napisano 30 Grudzień 2007 A moze najlepiej i najprosciej kupic płyn do czyszczenia sreber?Ja tak zrobiłem i efekt wielce zadawalający.PozdrawiamZwierz
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.