Skocz do zawartości

Przeróbki broni z II wojny

Mirass

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Pik.
Jezeli chodzi o fachowość tego g43 to niestety rusznikarz który robił montaż wciął przedną baze montażu z kanał tłoka i od tamtej pory automatyka działa jak chce. Można go było tanio kupić. 1500PLN, stan - poza tymi ingerencjami - idealny. Szkoda ze go tak spaprali:(

Lokomotywa,
Ale się zabulgotałeś;) Może pozostań przy poradach dotyczących sikania. Mniej obciachu sobie zrobisz:)Na tym się pewnie znasz.
Z kulturą osobistą zgoda w 100%, brakuje ci jej zupełnie:)
  • Odpowiedzi 105
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Nie opluwać się dzieciaki! Popatrzcie lepiej na tę fotkę. Poznajecie? To SMLE mk5 przerobiony na sportera. Przeważnie zdjęcia SMLE przerobionych na sportery wywołują mdłości. Tym razem wydaje mi się, że jest on ładniejszy od protoplasty. Znajome magazynki? Macie rację! To cacko strzela ruską amunicją 7,62x39. Renactorów może boleć serce, ale mi się wydaje, że broń ta ma swój urok. Podoba się Wam? Zanim wylejecie na mnie pomyje weźcie pod uwagę, że przeróbki dokonano w kraju, gdzie SMLE jest pod dostatkiem i można z nimi robić co się człowiekowi podoba.
Napisano

Amerykańscy imperialiści szczególnie chętnie znęcają się nad bronią rosyjskich imperialistów. Najchętniej katują Mośki. Materiału mają dużo bo natrzaskali tego badziewia na zamówienie cara u Remingtona, a towarzysz Ulianow już ich nie chciał. Albo może chciał tylko oni nie chcieli dać...

Napisano
Przepraszam kolegę a.korbaczewski, że zalałem jego posta. Co do tej przeróbki to sądzę, że pozostaje kupić oryginalne okucia mausera i na podstawie rysunku oryginalnej kolby zrobić projekt nieco mniejszej do hastana. Metalu raczej nie ruszać. Niektóre firmy (gamo) robią wiatrówki a'la niemiecki stutzen, to jest z kolbą do końca lufy. Trzeba zasrosować podobne rozwiązania + nakładka. Jest to dosyć ciekawy pomysł, ale nie ma tu żadnych, gotowych rozwiązań poza żmudnym rękodziełem. Powodzenia, no i czekamy na foto produktu finalnego!
Napisano
kolega mógłby coś tam ztworzyc ale wydaje mi sie że wiatrówki z bocznym naciągiem sa lepsze do obudowywania z racji systemu nic pod lufą sie nie majta" a po ludzku nic nie trzeba robic nic ,wyszystko jest nieruchome i można obudowywać.pewnie z chatsanem można cos zrobić ale to baaardzo dużo roboty co nie znaczy że nic sie nie da zrobić powodzenia
Napisano
Witam
Czytam te wasze opisy, przedstawienia przeróbek ....hmmm i tak nasuwa się mi jedyna myśl.: zajmuje się zawodowo uzbrojeniem i to co wy nazywacie przeróbkami mając na mysli przeróbki sposobami powiedzmy domowymi" u mnie nazywa się fachowo BROŃ SAMODZIAŁOWA. Każdego tygodnia mam z tym doczynienia, widzę te wynalazki i choć nie raz z punktu mojego widzenia-jako projektanta, szczena mi opada nad nie jednym egzemplarzem to naprawdę są to cuda. Są one poprzerabiane w taki sposób, że nie raz chciałbym spotkac się z tym kimś na osobności i podać mu ręke i pogratulować pomysłu np. 26 sygnałówki przerobione na 12 myśliwską-krótką:), powymieniane lufy i mechanizmy z gazowych na bojowe to już standart ale ostatnio nad jednym egzemplarzem (nie moge powiedzieć jaki tylko powiem że karabin-brón długa) usiadłem i zaczołem powolutku sprawdzać z czego został zrobiony. Dopasowywałem do wielu schematów różnych typów-sprawdzałem w katalogach - instrukcjach naprawczych itp. itd. Rezultat mnie zaskoczył!!!! Złożony został z 6 egzemplarzy karabinów, dla mnie to był szok.
Cóż nic dodać nic ująć.......:)

P.S. Niestety kilku takim projektantom na dobre to nie wyszło. Przykro ...............
Napisano
Myślałem, że ma dolny naciąg. Nie, z łamaną nic nie wyjdzie. Nam nie chodzi panie tymoteuszu - policjancie o zrobienie z wiatrówki K98k, tylko o oprawienie wiatrówki w kolbę przypominającą K98k. Proszę nie wszczynać rozpracowania operacyjnego!
Napisano
tymoteusz - jak mniemam policmajster zwracasz tu uwage na przerabianie itp-a sam juz dałeś pomysł na przerobienie broni -i myśle ze wielu juz jutro sikunów w garażach piwnicach itp.dziurach będzie próbowało swoich sił-i nie którym to sie uda-a jak dojdzie co do czego to powiedzą ze to podpowiedzaił im policjant-pozdro
Napisano
tymoteusz - i jeszcze jedno- mam nadzieje ze rozpoznajesz kolekcjonera od bandyty !!!!!!!!!!!! i nie nabijasz sobie liczydełka w pracy-pozdrawiam policje !!!!!!!!
Napisano
Panie tymoteusz-u niestety tak długo nie będzie Pan mógł pogratulować wspaniałej przeróbki broni póki, jeśli nie będzie dobrych przepisów na pozwolenie na broń i wszystkimi z tym sprawami związanmi. Przestępcy latają z bronią i komu chce się tam coś przerabiać, a o papierach nie wspomnę. A wy tacy specjaliści" nie umiecie odróżnić odlewu aluminiowego od broni. Znam taki przypadek, gdzie skonfiskowano nawet odlew aluminiowy!!! Niestety żyjemy w kraju w którym wszystko przychodzi z opóźnieniem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie