martian. Napisano 14 Grudzień 2007 Autor Napisano 14 Grudzień 2007 Nasunęły mi się takie wątpliwości:1.Czy używanie akumulatorków zmniejsza zasięg wykrywacza?2.Czy mokra gleba zmniejsza zasięg? Jeśli tak to o ile?3.Czy do Explorera można zrobić oddzielne źródło zasilania zamiast 8 baterii na 10 akumulatorków?3.Czy sonda się zużywa i traci zasięg?Za wszystkie odpowiedzi będę wdzięczny.Pozdrawiam
martian. Napisano 14 Grudzień 2007 Autor Napisano 14 Grudzień 2007 Jeszcze jedno pytanko czy są większe od standardowych sondy FSB do Explo. i co to daje.
SNIPERcom Napisano 14 Grudzień 2007 Napisano 14 Grudzień 2007 1.Czy używanie akumulatorków zmniejsza zasięg wykrywacza?chyba nie:)3.Czy do Explorera można zrobić oddzielne źródło zasilania zamiast 8 baterii na 10 akumulatorków?są akumulatorki w vikingu4.Czy sonda się zużywa i traci zasięg?jak jeździsz nią po kamieniach to sie ściera i niszczy natomiast nie zużywa sie drucik w niej nawinięty większa sądna zwiększa zasięg ale jest mniej czuła na malutkie przedmioty i w terenie zaśmieconym będą z nią problemyO ILE POPISAŁEM GŁUPOTY TO PROSZĘ O POPRAWĘ ODPOWIEDZI KTÓRE UDZIELIŁEM
martian. Napisano 15 Grudzień 2007 Autor Napisano 15 Grudzień 2007 W zasadzie to z tymi akumulatorkami to chodziło mi o to, że napięcie aku to 1,2 volta, a baterii 1,5 czyli napięcie sumaryczne to 9,6 v a z baterii 12 volt.
Szwecja Napisano 15 Grudzień 2007 Napisano 15 Grudzień 2007 wykrywacz moze troche wariowac z akumulatorkami. Ja wiem z doswiadzczenia że lepiej używać baterii.
PUMA1 Napisano 15 Grudzień 2007 Napisano 15 Grudzień 2007 Tylko że nowsze wykrywacze z wyświetlaczami i innymi bajerami są wykrywaczami w których baterie starczają na około 2 wypady kilku godzinne . Kupująć dobre akumulatorki mozna zaoszczędzić sporo kasy.Ja ostatnio zamówiłem ładowarke + 4 akumulatorki Energizer wychodzi około 60 złotych .Mysle że nie jest to dużo bo na dwa wypady do lasu musiałem kupować baterie za około 10 złotych .Czyli po 20 razach się zwraca ładowarka i akumulatorki. Ja przynajmniej zakupiłem ładowarke i akumulatorki bo miałem dość już kupowania baterii .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.