Skocz do zawartości

Znów zielony" ale proszę o tolerancję i radę.

derdek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Od ponad godziny czytam i w sumie niewiele stałem się mądrzejszy...ale do rzeczy.
Mam nadzieję od mojej mikołajki dostać na gwiazdkę wykrywacz. Jako że jestem zielony w tym temacie proszę gorąco o radę co wybrać. A więc tak: pierwsza wykrywka, zasięg cenowy do 600-700 zł. Chciałbym głównie kopać militaria i to nie tylko na polu ale w miarę możliwości także w lesie. I tu mam problem: wszyscy na pierwszą wykrywkę polecają (w tej cenie) albo garretta 150 albo rutusa first. Jednocześnie piszecie że garrett jest super, łatwa obsługa dla początkującego, tylko jeden minus: tylko do monetek, do militarki w zasadzie się nie nadaje bo przy nastawieniu na wszystkie metale, pika przy wszystkich śmieciach. W takim razie mimo że temat był maglowany setki postów to ponownie zapytuję: co polecacie?
A może w tym przedziale cenowym nie za bardzo jest co polecać....
Może coś zupełnie innego do czego nie dotarłem?
Z góry dzięki za poważne odpowiedzi i tolerancę dla lajkonika w temacie.

Pozdrawiam.
Napisano
Jak na początek przygody poszukaj jakiegoś używanego Tesoraka,np.Conquistador,Silver uMax do kwoty 700zł powinieneś coś znaleźć(sprzęt dobrej f-my i na monetki i militarke -pociągnie)ten drugi bardzo prosty,nie zniechęcisz się sprawami technicznymi(klawiszologia).Ace 150 jest ok.ale na łąkę,plaże-typowa drobnica-monetki itp.
Napisano
witam
widzę , że to walka z wiatrakami ale będę się trzymał swojej opcji i starał pomagać owym " aby nie zrobili tego błędu co ja :) nie bierz smętka zrazisz się do poszukiwań , z tą wykrywką będziesz kopał wszystko , każdy śmieć ale jeśli jesteś wytrwały to powodzenia ;)
Napisano
Tak jak pisze draven85 .
Smętek jest do militarki tylko i mozesz nim szukać militarki i na mało zaśmieconym terenie.
Lepisj byś zrobił jak byś wybrał dobry sprzęt z dyskryminacją . Nie kopisz wtedy wszystkich śmieci tylko np. kolorki monetki . Jak chcesz kopać dużo trafisz na militarke i kupe śmieci .
Jak chcesz .
Napisano
Młody Kolego miałem chyba z 8 wykrywaczy polskiego sapera - totalna porażka,smętka równiez,dawno temu był też i jakiś chiński md",Jabli nie wspomnę.Obecnie od jakiegoś czasu posiadam tylko dwa Silvera i Cibole,jak chcę szukać militarki to ją szukam i na ogół znajduję jak chce coś z monetek to idę na monetki,jak bym miał zamiar zmieniać wykrywacz na jakiś następny inny to będzie to coś z Tesoro prawdopodobnie Tejon.Sam musisz wyciągnąć wnioski z wszystkich postów.Wybór należy do Ciebie.Moja rada,zacznij od czegoś dobrego i jednocześnie prostego z jak najmniejszą ilością potencjometrów.
Pozdrawiam. krokodyl13
Napisano
krokodyl13 bardzo mądrze pisze i go posłuchaj :) osobiście zaczynałem od smętka jak pisałem porażka , potem miałem ace 250 dobry ale płytki jedynie na drobny kolor a szukałem czegoś głównie na kolor i żebym mógł kopnąć też militarkę i wybrałem Cinolę z której jestem bardzo zadowolony , wiadomo że są lepsze sprzęty typowo na militarkę (bardziej głębokie) ale Cbola ma ten atut, że ma świetną dyskryminację i nawet jak szukasz militarki to znajdujesz konkretne żelastwo w miarę duże a nie kopiesz każdego gwoździa czy też każdego drutu , jest bardzo łatwa w obsłudze i skuteczna co myślę dla początkującej osoby jest ważne aby nie zrazić sie do poszukiwań. Jeśli nie masz tyle kasy na Cibolę wybierz Silvera . pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie