justomen Napisano 2 Styczeń 2008 Autor Napisano 2 Styczeń 2008 Panie armand. prosze znaleźc argumenty techniczne a nie szydercze. i Boga nieprzywołuj bo jest to błacha sprawa. podejrzewam ze piszczałka wydaje dzwiek o takiej czestotliwosci ze po jego wyłączeniu pozostaje w uszach dziwny oddzwiek.(jakbym przyłożył morska muszle do ucha).I proszę niewysyłac nikogo do lekarzy. teraz zobaczyłem ile jest krytyki na temat wykrywaczy armanda. a niepomyslał Pan o rozbudowie instrukcji?niektórzy urzytkownicy np. ja nierozumieja niektórych okreslen technicznych. Moze instrukcja pokazowa w formie płyty cd? albo kilka obrazków do instrukcji? tak sprytnie Pan wyszukuje porównania cyt.jak dopnie sie cysterne do malucha to kule ziemska sie objedzie" Niewszyscy są tak biegli w technice jak Pan. ja chodziłem z prospektorem 2 tyg zanim rozpracowałem dyskryminacje. 4 tyg zanim zobaczyłem naczym polega statyk. i wciaz dowiaduje sie cos nowego. niejestem złosliwym typem, czasem popełniam błedy, chyle czoło i słucham. wiec prosze powaznie podejsc do spostrzezen typu szum w uszach. słuchawek uzywam sporadycznie i nienosze ich bezposrednio na uszach.wole słyszec co dzieje sie w moim otoczeniu np. w lesie gdzie jest dużo dzikiej zwierzyny.
justomen Napisano 10 Styczeń 2008 Autor Napisano 10 Styczeń 2008 ARMAND MILCZY? milczy ten co niema racji. przegladałem instrukcjje do innych wykrywaczy. Musze stwierdzic że instrukcjja do modeli MD-kowskich jest bardziej rozbudowana, a to nienajlepsze wykrywacze.J chodze z Prospektorem i stwierdzam ze niejest najgorszy ale do wielu nastawien trzeba dochodzic samemu. laikowi potrzebna jest bardziej rozbudowana instrukcja i słowniczek niektórych terminów uzywanych przez echników elektroników"Armand no przecież dla kogo produkujesz swoje wykrywacze? chyba nie dla tych co moga sami sobie taka wykrywkę,a moze lepszą zrobic.
armand Napisano 10 Styczeń 2008 Napisano 10 Styczeń 2008 Pisze zwarte i krótkie instrukcje, bo ludzie i tak ich nie czytają dokładnie. Nawet nie czytają tych krótkich, odnoszę wrażenie, że większości ludzi czytanie męczy. Twierdzę tak, bo mam zadawane proste pytania, na które są odpowiedzi w instrukcji. Często otrzymuję pytanie, jak ustawić gałki, bez wnikania w sens pracy wykrywacza.Milczałem, bo wyjechałem na tydzień na narty. Nie trzeba nic rozpracowywać, wystarczy zadać pytanie emailem lub zadzwonić, udzielam porad technicznych.Obecnie w Dominatorze jest dłuższa instrukcja z fotkami panelu sterownika, ale w Dominatorze, to jest nieco wyższa szkoła jazdy, np. dwa rodzaje dyskryminacji, dwa rodzaje progu dźwięku. Generalnie jest nieraz ciężko wytłumaczyć np. na czym polega praca statyczna i dynamiczna, to najlepiej zobaczyć.70% poszukiwaczy ma zaległości z podstawówki i nie rozróżnia metali kolorowych od żelaznych, a na stal [żelazo] mówią metal". I wtedy ciężko im wytłumaczyć cokolwiek.Co do adapterów w HSie, to po założeniu zmienia się pojemność baterii i wykrywacz nie będzie pracował całe lato, tylko tyle co mój, a więc piernik jest bliki wiatrakowi. Polecam więc zakładać adaptery i nosić w nich powietrze z nadmiernie dużą obudową sterownika.
1000WATT Napisano 11 Styczeń 2008 Napisano 11 Styczeń 2008 Nie ma co,dbasz o klijentelę i potencjalnych nabywców obrażając 70% z nasZ resztą doradzasz? Chłopie jak ci wysłałem mail-a z konkretnym pytaniem to mnie zbyłeś jak zdechłą rybę!!!
Zwierzu Napisano 11 Styczeń 2008 Napisano 11 Styczeń 2008 Kazdy chwali sprzęt produkowany przez siebie.Jaki by nie był.Przeciez to normalne.Najlepszym sędzią" jest teren.
armand Napisano 11 Styczeń 2008 Napisano 11 Styczeń 2008 70%" zamiast się obrażać, powinna otworzyć książkę do fizyki. W Polsce szkoła jest obowiązkowa, chyba do 18 roku życia i warto z tej szansy korzystać, zamiast się potem obrażać na prawdę o sobie.
1000WATT Napisano 11 Styczeń 2008 Napisano 11 Styczeń 2008 Kto tu pisze o obrażaniu się ja pisze że TY obrażasz. Widać pojęcie aluzja" jest ci obce :)Masz fajny dar do wywracania kota ogonem może minąłeś się z powołaniem i powinieneś zostać politykiem :)Robiłeś jakieś badania w stylu cbop-u czy znasz osobiście te 70% że tak stwierdzasz?Barba non facit philosophum !
armand Napisano 12 Styczeń 2008 Napisano 12 Styczeń 2008 W związku z tym, że dyskusja utraciła wątek techniczny informuję, że nie będę uczestniczył w wciąganiu mnie w niepotrzebne spory natury emocjonalnej.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.