sanchez18 Napisano 8 Grudzień 2007 Autor Napisano 8 Grudzień 2007 Kto chodzi z tą wykrywką wie,że trochę ciężka.Gdzieś na forum był patent polegający na wstawieniu wyprofilowanej blachy nad orginalnym podłokietnikiem.Ten sam efekt uzyskuję w prostszy sposób:bez wkładania ręki w podłokietnik maksymalnie ściągam pasek i chodząc w terenie ręke trzymam na pasku a nie pod paskiem.Jest dużo wygodniej i gdy mam sygnał nie muszę za każdym razem męczyć się z odpinaniem paska.Pozdrawiam Wszystkich!
Aftan Napisano 8 Grudzień 2007 Napisano 8 Grudzień 2007 Witam!To Ty za każdym razem rozpinałeś pasek i wyjmowałeś rękę z podłokietnika? Mi się to zdarza niezwykle rzadko.Robię tak tylko wtedy jeżeli kopię jakiś głębszy dołek.Ja przeważnie w jednej ręce trzymam detektor przypięty paskiem, a w drugiej trzymam saperkę i nią kopię.Nie sprawia mi to żadnego problemu i zajmuje dużo mniej czasu niż ciągłe rozpinanie paska i wyjmowanie ręki z podłokietnika .Jakbym miał za każdym razem postępować tak jak Ty to opisałeś to chyba okropnie bym się wkurzał.Powodzenia.
egon10 Napisano 8 Grudzień 2007 Napisano 8 Grudzień 2007 kazdy ma swoj sposob na poprawe ergonomi-ja uzywam cewki 8 calowej.Wykrywacz jest wtedy duzo lepiej wywazony,niestety odbywa sie kosztem glebokosci.ta cewka jest sporo plytsza.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.