Leuthen Napisano 18 Listopad 2007 Autor Napisano 18 Listopad 2007 Moja znajoma przysłała mi w ostatni piątek informację nt. warsztatów historycznych o tematyce jak podano wyżej. Garść szczegółów (podaję za stroną www.gfps.pl): Miejsce Pamięci Fundacji „Krzyżowa” wraz z organizacjami studenckimi GFPS-Polska i GFPS e.V. zapraszają studentów do udziału w Polsko-Niemieckich Warsztatach Historycznych w dniach 10-14 stycznia 2008r. (czw-pon.) w Krzyżowej [koło Świdnicy na Dolnym Śląsku - ok. 70 km od Wrocławia]Przewodnim motywem tematycznym spotkania będzie odpowiedź jednostki na totalitaryzm w Polsce i w Niemczech w czasie drugiej wojny światowej.Jeśli:zastanawiałeś/aś się dlaczego niektórzy łatwiej ulegają presji innych?interesuje Cię mechanizm powstawania systemów totalitarnych?chciałbyś/chciałabyś poznawać historię drugiej wojny światowej poprzez relacje świadków?interesuje Cię zdanie Twoich niemieckich kolegów na ten tematto jest to seminarium właśnie dla Ciebie!!!!Zapraszamy osoby w wieku od 18 do 26 latJęzykami roboczymi seminarium będzie polski i niemiecki (zapewniamy tłumaczenie)Opłata za uczestnictwo wynosi 130 zł, obejmuje zakwaterowanie, wyżywienie i program. Koszty dojazdu do i z Krzyżowej uczestnicy ponoszą we własnym zakresie.Zgłoszenia przyjmowane są do dnia 20 grudnia 2007r.Zgłoszenia i pytania prosimy kierować na adres :Anna KonertFundacja „Krzyżowa” dla Porozumienia EuropejskiegoKrzyżowa 7 58-112 Grodziszczeanna@krzyzowa.org.pltel. 00 48 74 85 00 251 fax. 00 48 74 85 00 305 Ja już sobie zaklepałem miejsce :hyhyhy: . Może ktoś z forumowiczów zechce przyjechać na Dolny Śląsk i pogadać na ciekawe tematy związane z rówieśnikami z Vaterlandu? ;-)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.