Gość Napisano 2 Styczeń 2004 Napisano 2 Styczeń 2004 Czy na forum sa historycy (=tez studenci, milosnicy), ktorzy zajmowali sie (zajmują sie) historia Wroclawia konca wojny ?jotka
past Napisano 2 Styczeń 2004 Napisano 2 Styczeń 2004 polecam kontakt z kolegą o nicku reslau" ja też szperam w temacie , no i kontakt z wieloma wrocławiakami z forum :-))
POLI Napisano 2 Styczeń 2004 Napisano 2 Styczeń 2004 Ja jestem tylko miłośnikiem" historii Wrocławia końca wojny :)PozdrawiamPoli
kudlaty Napisano 2 Styczeń 2004 Napisano 2 Styczeń 2004 Witam Jestem studentem Historii z UWr ale głównie zajmuje się historią Oleśnicy końca wojny- co jest bezpośrednio powiązane z Wrocławiem :-) Może ktoś kopie jakieś ciekawe miejsca we Wrocławiu?? Dajcie znać :-)
Gość Napisano 2 Styczeń 2004 Napisano 2 Styczeń 2004 do Kudlatego:-czym konkretnie sie interesujesz w kontekscie konca wojny ?-znasz niemiecki ?-na ktorym roku jestes ?jotka
kudlaty Napisano 3 Styczeń 2004 Napisano 3 Styczeń 2004 Witam do jotki :) konretnie to właśnie sam koniec wojny - w starszych publikacjach jest w tym temacie wiele przekłamań (propaganda)- jest to bezpośrednio związane z historią Wrocławia w tym czasie gdyż Oleśnica była dość ważnym punktem najpierw dla niemców a potem dla Armii Czerwonej (oblężenie Breslau)- z niemieckim u mnie średnio (zobaczymy jak koło wypadnie :-)))))- I rok (dzienne)
past Napisano 4 Styczeń 2004 Napisano 4 Styczeń 2004 to może jakieś spotkanie w celach pogłębienia tematu????
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.