paulus76 Napisano 9 Listopad 2007 Autor Share Napisano 9 Listopad 2007 WitamCzy któryś z Kolegów mógłby polecić jakąś książkę w temacie kotła pod Diemiańskiem? Szczególnie zależy mi na działaniach Luftwaffe, a najbardziej na udziale KGrzbV 500.W Ju52/3m w II wojnie światowej" Piekałkiewicza jest zdecydowanie za mało.pzdrPaweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sturmann Napisano 9 Listopad 2007 Share Napisano 9 Listopad 2007 w Kto sieje wiatr..." i w Żołnierzach zagłady" jest sporo o walkachw kotle, o lotnictwie mało, ale moze w bibliografii trafisz na coś, nie mam pod reką niestety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wercyngetoryks Napisano 23 Listopad 2007 Share Napisano 23 Listopad 2007 Paulus, ty powinienes się zastrzelić! Mówił Ci to ktos kiedys że byłeś jedynym feldmarszałkiem który tego nie zrobił i poszedł do niewoli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulus76 Napisano 23 Listopad 2007 Autor Share Napisano 23 Listopad 2007 A coś o Diemiańsku dodasz? Czy tylko tak sobie w klawiaturę stukasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wercyngetoryks Napisano 27 Listopad 2007 Share Napisano 27 Listopad 2007 Jak mi podasz kto tam dowodził to coś może znajdę u Irvinga którego nie muszę Ci chyba polecać.. Paulus poza tym nie denerwuj się podobno byłeś opanowany ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulus76 Napisano 30 Listopad 2007 Autor Share Napisano 30 Listopad 2007 Staaaary, ja jestem opanowany :) KGrzbV 500 dowodził wtedy major Ludwig Beckmann. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leuthen Napisano 3 Grudzień 2007 Share Napisano 3 Grudzień 2007 Bruno Winzer, Żołnierz trzech armii", Warszawa 1971 - wspomnienia b. oficera Wehrmachtu, m.in. z czasów pobytu autora w w/w kotle. Trochę propagandy (proszę popatrzyć na miejsce i rok wydania!), ale opisy świetne. O lotnictwie z tego co pamiętam jest niewiele lub nic, ale może ktoś będzie kiedyś szukał bibliografii o walkach na ziemi, to może mu się przydać, więc zostawiam namiary ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leon Degrelle Napisano 16 Grudzień 2007 Share Napisano 16 Grudzień 2007 Polecam ...kto sieje wiatr.." Herberta Brunneggera.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.