Walwuch Napisano 4 Listopad 2007 Autor Napisano 4 Listopad 2007 Dzisiaj kilka godzin spędziłem na wertowaniu tematów dotyczących smętka oraz rutusa ultra 2. Jednak dalej nie zdecydowałem się, który jest lepszy. Do tej pory używałem midasa, jednak stwierdziłem, że dosyć tego dobrego i czas na zmianę sprzętu, gdyż mój dotychczasowy zaczął mnie delikatnie mówiąc denerwować. Przejdę do rzeczy. Interesuje mnie wykrywacz, którym spokojnie będę wyciągał elementy wyposażenia, czyli popularną militarkę. Oczywiście musi mieć dobrą dyskryminację, dosyć mam już wykopywania malutkich odłamków. Czasami jednak (jak to zazwyczaj bywa) najdzie mnie zapewne ochota na kopanie kolorów. A więc - który z tych dwóch wykrywaczy doradzilibyście mi i jakie argumenty potwierdzające skuteczność danego sprzętu możecie mi przedstawić? Dzięki!
PUMA1 Napisano 4 Listopad 2007 Napisano 4 Listopad 2007 Napewno Rutus II ma o wiele lepszą dyskryminacje od smętka , Miałem smętka ma fajne osiągi lecz prawie nie ma w nim dyskryminacji to wykrywacz do militarki który ma duzy zasięg lecz ma słabą dyskryminacje. Rutus to bardziej uniwersalny wykrywacz ma dobrą dyskryminacje odrzuca śmieci ma dwutonową sygnalizacje dzwiękową na kolorki się bardzo dobrze spisuje mniej więcej jak wykrywacze gareta do 1000 złotych lecz ma mniejszy zasię od smętka i na militarke jest goryszy od smętka lecz na kolorki smętek jest słabszy trzeba kopać prawie wszystkie sygnały.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.