Skocz do zawartości

Garrett Master Hunter CX- warto?

ArekBMW

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam Wszystkich
Mam pytanie- tak jak w tytule -Garrett Master Hunter CX-czy warto to urządzenie kupic?
Sprawa wygląda tak- Gośc ma do sprzedania taki wykrywacz , do tego jest przystawka Depth Multiplier (do głębokich poszukiwań,coś chyba na zasadze ramy?)
Do tej pory używałem smętka-może Ktoś użytkował te dwa sprzęty i może porównac?
I ostatnie pytanie...ile to może kosztowac, ponieważ sprzedający nie podał mi ceny...bo jeszcze sie zastanawia...
Napisano
Uwazam ze warto.Jestem posiadaczem tego wykrywacza od roku.Nie jest to najnowsza konstrukcja-ma juz swoje lata.Cena nowego-ok.2tys.cena ramy do tego modelu-ok.700zl.Prosze o konkretne pytania-postaram sie obiektywnie odpowiedziec.Pozdrawiam!
Napisano
Witam miałem kiedyś HS-3 smętek i teraz mam Garrett Master Hunter CX II.
Jesli chcesz szukać militarki to smętek jest lepszy bo ma większy zasięg niz CX II , czyli na militarke lepszy jest smętek, na kolorki Garrett Master Hunter CX II wręcz nokałtuje smętka ma bardzo dobrą dysktyminacje 3 tony dzięku sygnalizujące wykryty przedmiot na bardzo dobrą dyskryminacje posiada wkaznik wykrytego przedmotu wskaznik głebokości zalegania przemioty mozna nim tez chodzić na militake na ALL Metalu .Minusy Garrett Master Hunter CXII zalilany jest 6 baterii r-14 które dosyć czesto czeba wymieniać w smętku baterie starczają mniej więcej na sezon a Garrett Master Hunter CXII nie jest tak ekonomiczny , i nie ma podłokietnika. Pusem jest bardzo prosta obsługa bardzo dobra dyskryminacja i dobry zasięg.
Napisano
Nie posiadam przystawka Depth Multiplier . Lecz słyszałem od ludzi którzy uzywali przystawka Depth Multiplier że byli bardzo zadowoleni . I jesli taki zestaw Garrett Master Hunter CX plus przystawka Depth Multiplier trafisz powinieneś byc zadowolony tylko napisz czy to jest
Garrett Master Hunter CX II czy jest to
Garrett Master Hunter CX III
Napisano
Dziękuje za odpowiedzi.Ten Garrett o którym tu mówimy to CX II. Dziś byliśmy na estach" w lesie. Ja chodziłem z Garrettem a kledzy ze smętkami. Teren był wybitnie militarny więc zacząłem od testowania płyt.Kiepsko mi szło (a może nie miałem szczęścia to dużych obiektów), bo na pół godziny chodzenia miałem dwa sygnały (koledzy ze smętkami ryli w tym czasie jak na kartoflisku)Sprzęt napewno działał, bo sprawdzałem co chwila na szpadlu.Robiliśmy też test samochodowy (czyli z jakiej odległości -w powietrzu- wykrywacz złapie sygnał od samochodu. Garrett z tymi płytami- jakieś 70 cm, smętek-ponad metr... czyli co do zasięgu to nawet chyba płyty nie pomagają.Później przełożyłem sobie tą standardową , małą cewkę i szukałem na funkcji all metal- zachowywał sie podobnie jak smętek (trudno wyczuc różnice, bo wykopywaliśmy głównie mosiężne łuski do głębokości 10-20cm, więc obydwa sprzęty spisywały sie podobnie.)Troche nie podoba mi sie sposób noszenia garretta, smętek jest znacznie wygodniejszy i lżejszy (a może mi sie tak wydaje,bo przyzwyczajony jestem do smętka) Napewno noszenie Garretta z płytami jest wyjątkowo męczące (swoją drogą to nie wiem jak sie powinno takiego płytowca" nosic- czy pozioma płyta powinna byc równolegle do ziemi, czy ją jakoś przechylac? Na jakiej wysokości nad ziemią powinny byc te płyty? Przecież jeżeli poszukiwacz jest słusznego wzrostu...np ok 2metrów to będzie chyba znaczna różnica między gościem o wzroście 170cm. a regulacji żadnej nie ma (tak jak w przypadku standardowej cewki). Spróbuje go jeszcze jutro potestowac . Pozdrawiam Wszystkich
  • 2 months later...
Napisano
Witam
Też używam CX II ale wydaje mi się że ma za mały zasięg. Próbowałem różnych ustawień ale nic się nie zmienia. Chodzę na all metalu z cewką standardową i czasami z dużą. Może napiszecie jak u was z osiągami.
owiewka

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie