anty-szkodnik przysypywacz Napisano 3 Listopad 2007 Autor Share Napisano 3 Listopad 2007 Witam.Dzisiaj rano wyszła mi w rejonie Cytadeli kula armatnia.Niestety,nie mogę znaleźć żadnych dokładnych informacji na necie o takich kulach.Może któryś z kolegów mógłby pomóc w identyfikacji.Słyszałem o kulach do armat o wadze pięciu kg,a ta moja nie taka wielka.Kula ma średnicę 70 mm,wagę 1316 gram i jest chyba z pełnego metalu.Pierwszy raz trafiłem na takie znalezisko i dlatego chciałbym się dowiedzieć o nim jak najwięcej.Będę wdzięczny za każdą po Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anty-szkodnik przysypywacz Napisano 3 Listopad 2007 Autor Share Napisano 3 Listopad 2007 Będę wdzięczny za każdą wskazówkę. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
model31 Napisano 4 Listopad 2007 Share Napisano 4 Listopad 2007 To jest typowa 3-funtowka,uzywana we wszystkich armiach do polowy 19-go wieku.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anty-szkodnik przysypywacz Napisano 4 Listopad 2007 Autor Share Napisano 4 Listopad 2007 Dziękuję za pomoc i również pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 4 Listopad 2007 Share Napisano 4 Listopad 2007 działo piechoty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.