Skocz do zawartości

Franków

rorvik

Rekomendowane odpowiedzi

Na samym Frankowie nie warto szukać-to łysa góra,na której dziś stoi pomnik.Jestem tam pare miesięcy w roku,więc nie mam powodu by zniechęcać.Jeśli szukasz śladów bitwy pancernej-to ona rozegrała się na polach,nieco nizej!Co konkretnie potrzebujesz?

Zgadza się na Frankowie nic ciekawego nie ma. Tylko na skraju lasu są okopy, w których można znaleźć trochę rosyjskich łusek i naboi. Dalej w kierunku Pałacówki, w lesie też nic nie znalazłem.
Natomiast na Danii to nie ma gdzie odłożyć wykrywacza bo cały czas wyje. Nawet dyskryminacja nie pomaga:).

Zapomniałem o literaturze.
Witold szymczyk Przez "Dolinę Śmierci i Przełęcz Dukielską", Janusz Andrusikiewicz Boje o Przełęcz Pukielska" Wierchy 1968, Kiryłł Moskalenko Uderzenie za uderzeniem" Warszawa 1973, i inne.

Toper - wielkie dzięki za bibliografię. Jeżdzę w tamte rejony od dawna, od niedawna z wykrywaczem - byłem tam na krótki rekonesans we wrześniu, ale znalazłem same wybuchowe niespodzianki i prawie żadnych śladów po okrążonych tam czechosłowakach. Wybieram się tam na urlop i poszukuje miejsc do zwiedzenia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie