rorvik Napisano 25 Czerwiec 2002 Autor Share Napisano 25 Czerwiec 2002 Czy ktoś kiedyś zwiedzał rejony wzgórza 534 ? Zamierzam sitam wybrać i poszukuję literatury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Czerwiec 2002 Share Napisano 26 Czerwiec 2002 Na samym Frankowie nie warto szukać-to łysa góra,na której dziś stoi pomnik.Jestem tam pare miesięcy w roku,więc nie mam powodu by zniechęcać.Jeśli szukasz śladów bitwy pancernej-to ona rozegrała się na polach,nieco nizej!Co konkretnie potrzebujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toper Napisano 26 Czerwiec 2002 Share Napisano 26 Czerwiec 2002 Zgadza się na Frankowie nic ciekawego nie ma. Tylko na skraju lasu są okopy, w których można znaleźć trochę rosyjskich łusek i naboi. Dalej w kierunku Pałacówki, w lesie też nic nie znalazłem.Natomiast na Danii to nie ma gdzie odłożyć wykrywacza bo cały czas wyje. Nawet dyskryminacja nie pomaga:). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toper Napisano 26 Czerwiec 2002 Share Napisano 26 Czerwiec 2002 Zapomniałem o literaturze.Witold szymczyk Przez "Dolinę Śmierci i Przełęcz Dukielską", Janusz Andrusikiewicz Boje o Przełęcz Pukielska" Wierchy 1968, Kiryłł Moskalenko Uderzenie za uderzeniem" Warszawa 1973, i inne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rorvik Napisano 26 Czerwiec 2002 Autor Share Napisano 26 Czerwiec 2002 Toper - wielkie dzięki za bibliografię. Jeżdzę w tamte rejony od dawna, od niedawna z wykrywaczem - byłem tam na krótki rekonesans we wrześniu, ale znalazłem same wybuchowe niespodzianki i prawie żadnych śladów po okrążonych tam czechosłowakach. Wybieram się tam na urlop i poszukuje miejsc do zwiedzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.