draven85 Napisano 25 Październik 2007 Autor Share Napisano 25 Październik 2007 witamjak oczyścić ten medal coś jest przyklejone na razie moczy sie w oliwie ale słabo odchodzi , może jakiś inny pomysł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 26 Październik 2007 Share Napisano 26 Październik 2007 Mocz jeszcze miesiąc, może zmień gatunek oliwy z oliwek.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
draven85 Napisano 26 Październik 2007 Autor Share Napisano 26 Październik 2007 dobrze to zobaczymy co będzie po miesiącu , dzięki i pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
draven85 Napisano 27 Listopad 2007 Autor Share Napisano 27 Listopad 2007 Cyrograf15 może masz inny pomysł na wyczyszczenie tego odznaczenia? Oliwa jednak daje słabe rezultaty. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 27 Listopad 2007 Share Napisano 27 Listopad 2007 Można elektrolize ale tu nie ma gwarancji że się nie zniszczy. Ludzie czyścili tak odznaczenia z dobrym efektem ale w tym wpadku mam zamałe doświadczenie aby przynajmniej częściowo zagwarantować pozytywny efekt. Z zasady nie polecam działań gdy nie mam przekonania że nie zaszkodzą.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
draven85 Napisano 27 Listopad 2007 Autor Share Napisano 27 Listopad 2007 krzyż żelazny robiłem elektrolizą i wygląda super ale przy KVK trochę się boję, nie wiem co to za metal, przyznam ,że zrobiłem małą dziurkę w nim próbując oderwać to coś i w środku jest biały. Potrzymam jeszcze w oliwie i ostatecznie spróbuję elektrolizy. pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 27 Listopad 2007 Share Napisano 27 Listopad 2007 Prawdopodobnie jest to cynk. To jest właśnie problem bo jako metal aktywny łatwo zniszczyć. Można jeszcze wygotować w wodzie z proszkiem do prania, tyle że w tym wypadku to raczej coś jak umarłemu kadzidało.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
draven85 Napisano 27 Listopad 2007 Autor Share Napisano 27 Listopad 2007 widzę ,że będzie ciężko coś z tym zrobić ale zobaczymy jak wyjdzie. dzięki za pomoc i pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.