piotrek.klon Napisano 23 Październik 2007 Autor Napisano 23 Październik 2007 Witam, jeszcze dobrze nie znam sie na wykrywaczach, a w tym roku planuje zakupić sobie rutusa. Mam więc pytanie, skoro tryb Mix jest taki dobry, to dlaczego większość osób chodzi albo na dynamice, albo na statyce?? Czy wykrywacz coś traci w tym trybie pracy?Z góry dziękuję za opinie.Piotrek.
camene Napisano 24 Październik 2007 Napisano 24 Październik 2007 Witaj.Zaczynałem od chodzenia na mixd,ale nie przypadł mi do gustu ze względu na częste gubienie sygnału wiodącego.Chodzę na dynamiku ponieważ wykrywacz jest na nim bardziej stabilny.Co ciekawe Solaris na mixd trochę inaczej identyfikuje znalezisko niż na trybie dynamicznym.Tryb statyczny-jeżeli chcesz kopać wszystko.Statyk d. dla wyjątkowo cierpliwych-musisz prowadzić cewkę na jednakowej wysokości w stosunku do gruntu w przeciwnym wypadku wykrywacz daje błędne sygnały.Kilkukrotne przeczytanie instrukcji obsługi plus kilkadziesiąt godzin w terenie pozwoli tobie poczuć się w miarę pewnie na wykopkach.Pozdrawiam.Darek.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.