tomislaw1 Napisano 21 Październik 2007 Autor Napisano 21 Październik 2007 Witam serdecznie. Kolega trafil ostatnio takie cudo. Nie mam 100% pewnosci iz jest to moneta ale najbardziej przypomina mi to brakteata. Panowie wyrazcie swoje opinie. Wszelkie sugestie sa mile widziane.Pozdrawiam T.
tomislaw1 Napisano 21 Październik 2007 Autor Napisano 21 Październik 2007 I druga strona. Jedno groszowka jest dla porownania wielkosci.Z gory dziekuje za pomoc.Pozdrawiam T.
kopijnik2 Napisano 21 Październik 2007 Napisano 21 Październik 2007 pierwsze foto - jeszcze raz wykonaj, więcej monety na zdjęciu...
tomislaw1 Napisano 21 Październik 2007 Autor Napisano 21 Październik 2007 prosze bardzo, z gory dziekuje za wszelkie nawet drobne informacje pozdrawiam
kopijnik2 Napisano 21 Październik 2007 Napisano 21 Październik 2007 Nie mam 100% pewnosci iz jest to moneta ale najbardziej przypomina mi to brakteata. ...dałem się zwieść słabemu foto i przez moment niałem podobne skojarzenia... teraz mogę jedynie wykluczyć związek z mennictwem...jedyne skojarzenia - biżuteria, szkatułki, przybory kosmetyczne XIX/XX przełom.
tomislaw1 Napisano 21 Październik 2007 Autor Napisano 21 Październik 2007 dziekuje Bardzo ! tylko zastanawia mnie jeden fakt ze ta ozdobka ma caly rancik karbowany niczym monetka :) z gory dziekuje jak ktos bardziej sprecyzuje ozdobke
kopijnik2 Napisano 21 Październik 2007 Napisano 21 Październik 2007 np. żłobkowanie - w celu zwiększenia przyczepności dla kleju przy osadzaniu w półotworze...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.