warcolpawel Napisano 18 Październik 2007 Autor Napisano 18 Październik 2007 kupiłem sobie ten sprzęcik i może ktoś kto ma go już dłuższy czas zdradzi jakieś tajniki chodzenia. miałem wcześniej terra 70. czy chodzicie na ustawieniach fabrycznych i jak ustawiacie częstotliwość- na auto czy własna opcja. czasami zdarza się że wykrywacz wydaje ładny dzwięk monetkowy", tak ze dwa razy a potem za trzecim razem cisza. jeśli ktoś z Państwa ma jakięś ciekawe porady z góry dziękuję. czytałem też troszkę na forum, ale dalej troszkę brak informacji
egon10 Napisano 19 Październik 2007 Napisano 19 Październik 2007 witam tutaj cos otym bylohttp://www.odkrywca-online.com/minelab-quatro-mp-pytanie-,510367.html#510367
wojtekanka Napisano 19 Październik 2007 Napisano 19 Październik 2007 Witam, nie bede sie zbytnio madrzyl bo mnie egon pogoni.Wykrywacz jest bardzo dobry, wymaga tylko treningu.Kilka rzeczy ci jednak powiem:- wykrywacz wolo analizuje , czasami musisz machnac kilka razy aby zalapal co jest pod spodem- czasami daje falszywe sygnaly, mnie sie to zdarzylo doslownie kilka razy , bardzo czest okazywalo sie poprost ze fant przyja dziwna pozycje ,jest gleboko na dnie lub polecial dalej od dolka tam gdzie nie bede go szukal- wykrywacz swietnie daje sobie rade z miedzia ,nie jest juz tak pieknie ze srebrem.Cienka srebrna monetka daje sygnal ok 12,13 mozna ja pomylic ze smieciem aluminiowym-trzeba sie troche pomeczyc , osobiscie uwazam ze praca z tym wykrywaczem nie nalezy do najprzyjemniejsz (jest ciezki,zle wywazony)-urzywam cewki 10,5 siega bardzo gleboka ale sa duze problemy z lokalizacja fanta, jezeli fant jest na wierzchu to radze sobie w ten sposob,ze biare garsc ziemi w ktorej spodziwam sie fanta ,macham nad cewka jak jest to dziele siemie na po i tak az fancik sie pokaze.- jezeli bedziesz urzywal sluchawek baterie starcza na dluzej gdzies o poloweTo tak na goraco jak mi sie cos jeszcze przypomni i jak bedziesz chcial to cos dopisze.Pozdrawiam i zycze sukcesow, jezeli urazilem jakiegos super doswiadczonego poszukiwacza swoimi przemysleniami to super, za bledy odpowiada ipn i ziobro.PozdrawiamP.S jest jeszcze cos co mnie bardzo w tym wykrywaczu irytuje,jest to swiadomos ,ze po gruntonym przeszukaniu poletka jest bardzo mala szansa ze jeszcze cos tam kiedys znajde.
warcolpawel Napisano 19 Październik 2007 Autor Napisano 19 Październik 2007 dziekiczy mógłby kolega wojtekanka podac mi swój adres email, chciałbym o parę rzeczy zapytac. jestem po pierwszym próbach i jest różnie, mam słuchawki sony ale nie słyszę sygnału progowego w nich, czy podkręcić go trochę? jak to ma się do głębokości
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.