tomekk Napisano 16 Październik 2007 Autor Share Napisano 16 Październik 2007 Witam!Zakupiłem zamek do mausera ale ma duże wżery , jest to prosty trzon kupinoy celem reko 1939 polskiego mausera, nie ma oksydy , chciałbym jkoś te wżery załatac żeby się prezentował w miare ładnie, nie wiem jak to zrobić, czy da się takie wżery załataż żeby potem nałożyć oksyde???? Proszę o jakies porady.Pozdrawiamtomekk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 17 Październik 2007 Share Napisano 17 Październik 2007 Aby na konic dać oxyde to tylko zaspawać i zaszlifować. Nie wiem czy warto.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 17 Październik 2007 Autor Share Napisano 17 Październik 2007 A jak to zaspawać??? drogie takie spawanie??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 17 Październik 2007 Share Napisano 17 Październik 2007 Udaj się do jakiegoś spawacza i sprawdz ile ci wyceni. Może być kłopot bo to jubilerka" i byle gamoń tego dobrze nie zrobi. Dobry spawacz za to ceni się.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steinar Napisano 17 Październik 2007 Share Napisano 17 Październik 2007 WitamJa bym proponował migomatem.Może coś by to dało.Najgorsze póżniej szlifowanie.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 17 Październik 2007 Autor Share Napisano 17 Październik 2007 dzięki za podpowiedzi, w końcu robie na żwycie epoksydową i najwyżej pomaluje czyms o oksydopodobnym kolorzepozdrO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 18 Październik 2007 Share Napisano 18 Październik 2007 Do atrapy to wystarczy.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cm48 Napisano 19 Październik 2007 Share Napisano 19 Październik 2007 najpierw trawimy następnie powlekamy miedzią ,mosiądzem lub brązem potem szlifowanie i polerowanie następnie nakladamy nikiel w dobrej niklowni zrobią ci to wszystko szukaj w zakładach produkcyjnych wyroby met. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 19 Październik 2007 Share Napisano 19 Październik 2007 Miało być oxydowane nie niklowne. Błyszczący zamek? Jak to będzie wyglądać?Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cm48 Napisano 19 Październik 2007 Share Napisano 19 Październik 2007 to sobie powiesi nad kominkiem ;) a tak na serio to się zapędziłem ale metody te same Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaco25 Napisano 21 Październik 2007 Share Napisano 21 Październik 2007 witam,po co ładować pieniądze w szrot,poczekaj kupisz sobie ładniejszy a ten w elektrolize i na ściane! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qwerty Napisano 22 Październik 2007 Share Napisano 22 Październik 2007 Witam!Może zrób to tak ze zaszpachluj i zamaluj na kolor oksydy.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 23 Październik 2007 Share Napisano 23 Październik 2007 Kolego , szpachla , na zamek , do rekonstrukcji? JA bym nie bral za nic. A ten pomuysl z malożeniem bardziej miekkiego metalu mi sie podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 23 Październik 2007 Autor Share Napisano 23 Październik 2007 Witam!Zrobiłem na żywice i wygląda malina ,tylko gorzej jak sie kolor oksydopodobny zedrze :( , ale będe dobrej myśli.PozdrO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.