pelikan85 Napisano 7 Październik 2007 Autor Share Napisano 7 Październik 2007 witamjak najlepirj zakonserwowac takie ładne drugowojenne buciorki U.S.A.??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 8 Październik 2007 Share Napisano 8 Październik 2007 Umyć, parokrotnie nacierać lanoliną, na koniec zapastować (dla koloru).Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1.Leibstandarte Napisano 8 Październik 2007 Share Napisano 8 Październik 2007 Tylko podczas mycia nie przemocz ich bo skóra sie rozeschnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pelikan85 Napisano 8 Październik 2007 Autor Share Napisano 8 Październik 2007 dzieki za podpowiedzi!!czyli myc mam je szmatką tak??gdyż ktos mi powiedzial ze mam je calkowicie zalac woda, lub moczyc w denaturacie!pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 8 Październik 2007 Share Napisano 8 Październik 2007 Nie mocz, zwłaszcza w denaturacie. Raczej mięką szczoteczką i szmatką.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pelikan85 Napisano 8 Październik 2007 Autor Share Napisano 8 Październik 2007 ok. jeszcze raz wielkie dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdamT Napisano 24 Październik 2007 Share Napisano 24 Październik 2007 Tylko podczas mycia nie przemocz ich bo skóra sie rozeschnie"A ja bym jednak radził porządnie umyć w ciepłej wodzie z mydłem a po wyschnieciu dobrze natłuścić tak jak radził Cyrograf. Daj im porządnie nasiąknąć wodą (dosłownie utop je) i czyść delikatnie miękką szczoteczką albo gąbką.Woda nie zaszkodzi skórze. Zresztą skórzane buty są robione na mokro i jakoś potem w tym chodzimy.Ważne jest abyś potem dał im czas na wyschnięcie i nie wygrzewaj ich.Potem musisz je tylko dobrze natłuścić i najlepiej znajdz sobie prawidła. Skórzane buty powinny zawsze stać w prawidłach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 24 Październik 2007 Share Napisano 24 Październik 2007 Takie totalne moczenie tylko w wypadku jak masz prawidła. Inaczej podczas suszenia ulegną deformacji.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.