draven85 Napisano 7 Październik 2007 Autor Napisano 7 Październik 2007 witamczy monetę z 1984 Bolesław Prus , wykopaną z ziemi całkowicie ciemną wyczyszczę oliwką czy użyć innej metody?
ColdDemons Napisano 7 Październik 2007 Napisano 7 Październik 2007 Zależy w jakim jest stanie, daj jakieś zdjęcia. Ja kiedyś wykopałem identyczną monetkę i wystarczyło tylko przepłukanie wodą była w stanioe idealnym!!!!
draven85 Napisano 7 Październik 2007 Autor Napisano 7 Październik 2007 stan jest ładny tylko , że jest cała ciemna i sama woda chyba nie wystarczy
ColdDemons Napisano 7 Październik 2007 Napisano 7 Październik 2007 No i co z tego że jest ciemna??? To jest patyna i w tym cały jej urok!!!! NIC Z NIĄ NIE RÓB!!!!!
draven85 Napisano 7 Październik 2007 Autor Napisano 7 Październik 2007 ok dzięki za radę myślałem , że może uda sie jej przywrócić dawny wygląd ;)
ColdDemons Napisano 8 Październik 2007 Napisano 8 Październik 2007 Mwnnicy już z niej nie zrobisz, jest piękna taka jaka jest. Jek już powiedziałem cały urok w tej patynie!!!;)
Szwecja Napisano 8 Październik 2007 Napisano 8 Październik 2007 Jedno pytanko: Po co czyscic ta monetke? Ja mam takich z 40-50 w stanach I- i II :) Jak chcesz wysle Ci kilka. Dla mnie te monety sa bez warosci...Pozdrawiam,
draven85 Napisano 8 Październik 2007 Autor Napisano 8 Październik 2007 Szwecja hehe dzięki za propozycję :) po prostu dopiero zaczynam zbieranie monet i poznaję ten temat i nie wiedziałem czy się je czyści czy tak zostawia :) pozdrawiam
Szwecja Napisano 8 Październik 2007 Napisano 8 Październik 2007 Masz racje. Najlepiej trenowac czyszczenie na takich monetkach.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.