mirek39 Napisano 6 Październik 2007 Autor Napisano 6 Październik 2007 witam, mam pytanie chodzi mi o prostownik - 19A1280 (nie ma regulacji):1.chce nim przeprowadzić elektrolizę bagnetu (czy jego moc będzie dobra?)2. jakiego stężenia soli używacie?? (ile soli na litr wody).z góry dziękuję.
Rahirha Napisano 7 Październik 2007 Napisano 7 Październik 2007 Cześć.1. Ja sypałem soli tyle ile się rozpuściło. 2. Prostownik może będzie dobry ( czas pokaże ), proponuje ci w szereg pomiędzy fanta a prostownik wstawić żarówkę samochodową od kierunkowskazów, ma oile pamiętam 21W. To powinno uchronić prostownik przed spaleniem. Dokładne namiary na elektrolizę znajdziesz na stronie Mauser 98 "-konserwacja. Powodzenia
Cyrograf15 Napisano 8 Październik 2007 Napisano 8 Październik 2007 Na upartego prąd da się regulować kombinując mocą żarówki wstawionej w szereg. Jako elektrolit lepiej od soli zastosować zwykłego Kreta. Około 10-15% wagowo. Łopatologicznie 1kg Kreta na 9l wody, jak dasz 10-15dkg na litr bedzie OK.Wojtek
mirek39 Napisano 14 Październik 2007 Autor Napisano 14 Październik 2007 Dzięki za podanie informacji.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.