mirek39 Napisano 6 Październik 2007 Autor Share Napisano 6 Październik 2007 witam, mam pytanie chodzi mi o prostownik - 19A1280 (nie ma regulacji):1.chce nim przeprowadzić elektrolizę bagnetu (czy jego moc będzie dobra?)2. jakiego stężenia soli używacie?? (ile soli na litr wody).z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rahirha Napisano 7 Październik 2007 Share Napisano 7 Październik 2007 Cześć.1. Ja sypałem soli tyle ile się rozpuściło. 2. Prostownik może będzie dobry ( czas pokaże ), proponuje ci w szereg pomiędzy fanta a prostownik wstawić żarówkę samochodową od kierunkowskazów, ma oile pamiętam 21W. To powinno uchronić prostownik przed spaleniem. Dokładne namiary na elektrolizę znajdziesz na stronie Mauser 98 "-konserwacja. Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 8 Październik 2007 Share Napisano 8 Październik 2007 Na upartego prąd da się regulować kombinując mocą żarówki wstawionej w szereg. Jako elektrolit lepiej od soli zastosować zwykłego Kreta. Około 10-15% wagowo. Łopatologicznie 1kg Kreta na 9l wody, jak dasz 10-15dkg na litr bedzie OK.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek39 Napisano 14 Październik 2007 Autor Share Napisano 14 Październik 2007 Dzięki za podanie informacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.