1.Leibstandarte Napisano 29 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 29 Wrzesień 2007 mam taka klamre jest pokryta plamami rdzy powstalymi na skutek sztucznego postrarzania, chcialem ja pomalowac i tu pytanie jak ja oczyscic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1.Leibstandarte Napisano 29 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 29 Wrzesień 2007 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaktuS Napisano 1 Październik 2007 Share Napisano 1 Październik 2007 Witam. Jeżeli ma być malowana to polecam taki preparat o nazwie Cortanin F - wchodzi w reakcją z tlenkami żelaza i skutecznie czyści takie ordzewienia. Po uzyciu umyć w bieżąćej wodzie, odtłuścić, pomalować podkłądem i ze dwa razy farbą nawierzchniową. Warstwy jak najcieńsze i najlepiej małym miękkim pędzlem. Farby typu 1w3 na rdzę odradzam, mnie z metalowej szafy stojącej w suchym warsztacie po dwu latach zaczął spadać produkt wiodącej firmy na literę H. Ale czy ta klamra musi być malowana? Uprzedzam - moja bajka to PSZ, Willysy i inne pojazdy zabytkowe, toteż na Wermachcie sie do końca nie znam, ale można też wyczyścić oliwą - szmatka i do przodu - zawsze metal to metal, a farba na takich elementach się zbyt długo nie utrzymuje.Stanowczo odradzam ostatnio modny tu na forum ocet - akurat można w nim zakonserwować grzybki, a wżerów nie usuniesz. Pozdrawiam. KaktuS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1.Leibstandarte Napisano 2 Październik 2007 Autor Share Napisano 2 Październik 2007 Dzieki za rady. Klamre chcialem pomalowac srebrzanka tak jak w oryginale. Tak wiec na poczatek sprobuje przecierac oliwka i szmatka i zobacze co wyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aegirsson Napisano 3 Październik 2007 Share Napisano 3 Październik 2007 wałkowane nieraz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.