maras Napisano 28 Wrzesień 2007 Autor Napisano 28 Wrzesień 2007 szukam informacji o tej wsi a szczególnie zdjęć...
FALKE-63 Napisano 28 Wrzesień 2007 Napisano 28 Wrzesień 2007 W Droszkowie /Droschau/ 04.11.1894 roku urodził się Generalleutnant Helmut Friebe, zmarł 14.01.1970 w Friedrichshafen ; )
maras Napisano 28 Wrzesień 2007 Autor Napisano 28 Wrzesień 2007 właśnie o takie zdjęcia mi chodzi może ktoś posiada fotki kościoła który tam był i nie dotrwał do naszych czasów ???
maras Napisano 28 Wrzesień 2007 Autor Napisano 28 Wrzesień 2007 pochodzę z Droszkowa i chcę się jak najwięcej o tej miejscowości dowiedzieć niestety na necie bardzo mało informacji :)
dd_bart Napisano 29 Wrzesień 2007 Napisano 29 Wrzesień 2007 Na stroniehttp://www.zbc.uz.zgora.pl/dlibra/doccontent?id=4522&dirids=1jest pocztówka otwierana za pomocą DjVu Browser Plug-in, który można pobrać ze strony http://www.lizardtech.com/download/dl_download.php?detail=doc_djvu_plugin&platform=win
swiety Napisano 4 Październik 2007 Napisano 4 Październik 2007 maras mam całkiem ciekawą starą mapę Droszkowa, łącznie z Żarami, Żaganiem, i masą wiosek dookoła, mapa niemiecka, jeśli jesteś zainteresowany daj znać, pomyślę jak to wysłać (skan zajmuje prawie 33MB) Zawsze można popatrzeć gdzie były domy, drogi i dróżki, i pochodzić z wykrywką :)
radzionkow Napisano 4 Październik 2007 Napisano 4 Październik 2007 pamietaj ze wsi o nazwie Droszkow jest wiecej niz jedna. Ta o ktorej mowisz moze nazywac sie po polski Drożki /Droskau/ (znajduje sie w okolicach Zar). Jednak nazewnictwo czesto jest mylone i trudno jednoznacznie okreslic czy jest trafne.
swiety Napisano 4 Październik 2007 Napisano 4 Październik 2007 Dokładnie, dużo jest miejscowości o nazwie Droszków... Także jeśli chodzi o ten niedaleko Żar to mogę pomóc, posiadam także mapy wojskowe z '89 całej Polski, jeśli to Ci pomoże.
maras Napisano 5 Październik 2007 Autor Napisano 5 Październik 2007 to co Ty posiadasz to zapewne Drożków koło Żar :P
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.