Gość Napisano 17 Grudzień 2003 Napisano 17 Grudzień 2003 Zapraszam do obejrzenia co jest w środku waszych wykrywek. Naprawdę fajny materiał. Robi wrażenie.http://www.poszukiwanieskarbow.com/galerie/PCB/PCB.htmCzysta rozpusta!!Pozdrawiam
SWaldek Napisano 17 Grudzień 2003 Napisano 17 Grudzień 2003 Fajny pomysł z taką galeriąA oto i dusza" mojego wykrywacza bez nazwy, w wykonaniu amatorskim, niestety jeszcze nie poskładany ale już działa - sprawdziłem
proscan Napisano 17 Grudzień 2003 Napisano 17 Grudzień 2003 Witam,Chyba poznaje - to klon Fisher VLF 555, produkowany w wielu wersjach przez rodzimych rzemieślników (z lepszym i gorszym skutkiem).Nie ma sie czego wstydzić, jak na wykonanie domowe jest OK. Nie rozumiem dlaczego pozacierane sa niektóre oznaczenia - schemat tego układu jest publicznie znany.Pozdrawiam,proscan
SWaldek Napisano 18 Grudzień 2003 Napisano 18 Grudzień 2003 Tak trafił pan w dziesiątkę jest to ta uboższa wersja z pamięcią na CA3140 i pozbawiona jednego układu. Robię go dla syna stąd cała miniaturyzacja.Proszę wybaczyć pozacierane symbole na CA3080, ale to tylko przykład użycia elementów z odzyskuMój wygląda tak w pełnej wersji(dużo większa płytka ze względu na zastosowane rezystory 0,5W) i działa pięknie od kilku lat. Pozdrawiam
pol Napisano 18 Grudzień 2003 Napisano 18 Grudzień 2003 WitamProscan , skoro ten schemat jest publicznie znany , to gdzie moge go znalezć???z gory dzięki pozdro pol
SWaldek Napisano 18 Grudzień 2003 Napisano 18 Grudzień 2003 Przepraszam pana Piotra,że wyręczamDo kolegi pola schemat znajdziesz na stronie ProScan pod VLF TR2 i tutaj: http://www.detectomania.com/downloads/index.html po dużą 2Pozdrawiam
Gość Napisano 20 Grudzień 2003 Napisano 20 Grudzień 2003 WITAM!!!!!!Bardzo mi sie podoba ten wykrywacz i chciałbym sprubować go zrobić. Proszę tylko o przesłanie jakichś informacji na temat konstrukcji, płytki, i strojenia. Informacje proszę o przesyłanie na e-mail: michal.tomkowicz@wp.plDZIEKUJE
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.