Skocz do zawartości

Nalot na skórze

julian066

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Proszę o radę.Jak pozbyć się białego nalotu na skórze(grzyb?).Próbowałem różnych sposobów,niestety po jakimś czasie pojawia się od nowa,Konkretnie chodzi o chlebak,tak więc muszę jeszcze uważać na płótno.Brak zdjęcia,bo nie mogę załadować.
Napisano
Cześć. To białe to związki soli związane z garbowaniem, które wychodzą dość często. Po usunięciu nalotu trzeba by to natłuścić. Chyba, że są doskonalsze metody. Pozdrawiam
Napisano
Niestety próbowałem już tej metody i nie pomaga,a właściwie pomaga na krótki czas.Chodzi oczywiście o chlebak 2 wojenny,tak wiec myślę,że to nie ma związku z garbowaniem.Mogę się oczywiście mylić,nie znam się na tej dziedzinie.
Napisano
O ile to nie jakaś pleśń to parokrotne \\pastowanie\\" lanoliną załatwi sprawe. Nie trzymasz tego w wilgotnym pomieszczeniu?
Wojtek

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Cyrograf15 10:00 20-09-2007
Napisano
Nalot występuje tylko na niektórych przedmiotach a wszystkie przechowuję w tych samych warunkach.Wszystkie są porządnie natłuszczone,tak więc to chyba jednak nie to.Dziękuje jednak za radę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie