julian066 Napisano 19 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2007 Proszę o radę.Jak pozbyć się białego nalotu na skórze(grzyb?).Próbowałem różnych sposobów,niestety po jakimś czasie pojawia się od nowa,Konkretnie chodzi o chlebak,tak więc muszę jeszcze uważać na płótno.Brak zdjęcia,bo nie mogę załadować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rahirha Napisano 19 Wrzesień 2007 Share Napisano 19 Wrzesień 2007 Cześć. To białe to związki soli związane z garbowaniem, które wychodzą dość często. Po usunięciu nalotu trzeba by to natłuścić. Chyba, że są doskonalsze metody. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
julian066 Napisano 19 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2007 Niestety próbowałem już tej metody i nie pomaga,a właściwie pomaga na krótki czas.Chodzi oczywiście o chlebak 2 wojenny,tak wiec myślę,że to nie ma związku z garbowaniem.Mogę się oczywiście mylić,nie znam się na tej dziedzinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 20 Wrzesień 2007 Share Napisano 20 Wrzesień 2007 O ile to nie jakaś pleśń to parokrotne \\pastowanie\\" lanoliną załatwi sprawe. Nie trzymasz tego w wilgotnym pomieszczeniu?WojtekPost został zmieniony ostatnio przez moderatora Cyrograf15 10:00 20-09-2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
julian066 Napisano 20 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 20 Wrzesień 2007 Nalot występuje tylko na niektórych przedmiotach a wszystkie przechowuję w tych samych warunkach.Wszystkie są porządnie natłuszczone,tak więc to chyba jednak nie to.Dziękuje jednak za radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.