kolekcioner13 Napisano 17 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2007 mam pytanie jak oczyscic i zakonserwowac niemieckie granaty m39 jajka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 17 Wrzesień 2007 Share Napisano 17 Wrzesień 2007 Zakładając że to skorupy nie całe granaty to elektroliza. Jak są całe to saperzy zajmą się konserwacją a tobą policja.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolekcioner13 Napisano 17 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2007 to sa same skorupy ale nigdy nie robiłem elektrolizy,i podobno prostwnik moze dostac zwarcia po 15 minutach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 18 Wrzesień 2007 Share Napisano 18 Wrzesień 2007 Witam!Dstać zwarcia? heh... jakas nowa teoria elektromechaniczna. Jeśli już to transformator nadmiernie się nagrzewa i w efekcie się spala. Dlatego najlepsze są takie z napisem ZDIEŁANO W SSSP. ;-) (radzieckie, tzw. często matki z potężnym trans.) Mam taki i nie ma szans go spalić...Pozdrawiam, ŁukaszP.s. Dajesz roztwóc NaCl (sół kuchenna ;-) ) pod plus kawał stali, pod minus fancik i jazda :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 18 Wrzesień 2007 Share Napisano 18 Wrzesień 2007 ups... powinno być ZDIEŁANO W SSSR sorry :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 19 Wrzesień 2007 Share Napisano 19 Wrzesień 2007 Nie mam siły kolejny raz opisywać elektrolizy, zapraszam do wyszukiwarki. Wystarczy dać w szereg żarówke i zawarcie" nie wystąpi.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rahirha Napisano 19 Wrzesień 2007 Share Napisano 19 Wrzesień 2007 Cześć. Cyrograf ma rację najlepiej w szereg wstawić żarówkę samochodową od kierunkowskazów ( około 20 W - nie pamiętam dokładnie wartości). Powinno działać. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RyB@14 Napisano 19 Wrzesień 2007 Share Napisano 19 Wrzesień 2007 http://mauser98k.republika.pl/elekt.htm masz link do strony tu jest napisane jak robic elektrolizepozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.