Skocz do zawartości

witam

dezerter75

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
jestem tu nowy-i co tu dużo gadać-jestem niedoświadczonym członkiem tej społeczności.Dopiero kilka dni temu zakupiłem swój pierwszy wykrywacz(ACE150), ale już są pewne osiągnięcia.Szukam ludzi z Legnicy i okolic, w celu wymiany informacji i wspólnych wyjazdów w teren. A teraz z innej beczki. Jeżeli znacie dolny śląsk pewnie każdy się zorientuje gdzie jest Międzylesie.Jest taka droga, która prowadzi z Boboszowa do Dusznik, w niej miejscowości Kamieńczyk, Niemojów
Napisano
i Lesica. Z tego co mi wiadomo przechodziła tą drogą bardzo duża formacja armii Schrodera(nie wiem czy dobrze piszę) z Czech na odsiecz Berlinowi. Ojciec mój który mieszkał tam jako młody chłopiec ( w 49r. miał 8 lat opowiadał o umundurowaniu i broni znajdowanej nawet w stogach drewna na opał. Teren jako przygraniczny nie był przeszukiwany. Zresztą Międzylesie było miastem prawie zamkniętym(mieszkałem tam) ze względu na Zakład Elektrotechniki doświadczalnej, i bliską granicę. Wiem jedno-w Kamieńczyku jest w ziemi kupa złomu-sam mam kilka eksponatów pozostawionych w spadku przez ojca. Podkreślam że informację są z 3 ręki-więc nie opieprzajcie mnie-jakby ziemia nic nie dała.Ludzie z Legnicy-odzywajcie się.
Napisano
i Lesica. Z tego co mi wiadomo przechodziła tą drogą bardzo duża formacja armii Schrodera(nie wiem czy dobrze piszę) z Czech na odsiecz Berlinowi. Ojciec mój który mieszkał tam jako młody chłopiec ( w 49r. miał 8 lat opowiadał o umundurowaniu i broni znajdowanej nawet w stogach drewna na opał. Teren jako przygraniczny nie był przeszukiwany. Zresztą Międzylesie było miastem prawie zamkniętym(mieszkałem tam) ze względu na Zakład Elektrotechniki doświadczalnej, i bliską granicę. Wiem jedno-w Kamieńczyku jest w ziemi kupa złomu-sam mam kilka eksponatów pozostawionych w spadku przez ojca. Podkreślam że informację są z 3 ręki-więc nie opieprzajcie mnie-jakby ziemia nic nie dała.Ludzie z Legnicy-odzywajcie się.
  • 6 months later...
Napisano
czołem

Chetnie przyłaczę sie do poszukiwań , dysponuję własnym autem terenowym oraz duza ilościa wolnego czasu ktory chetnie spedze na świerzym powietrzu Mieszkam nie daleko Legnicy . Pisz na mimino@onet.eu
Napisano
dezerter75 nigdy juz nie wyskoczy na zaden wypad bo ..... nie żyje.Sam jestem z Legnicy i miałem sie z nim wybrać w teren ale niestety dezerter75 zginął w wypadku samochodowym pod Wrocławiem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie