yano Napisano 11 Wrzesień 2007 Autor Napisano 11 Wrzesień 2007 Panie i Panowie, zwracam się do Was z problemem, które mnie nurtuje. Na stronie internetowej http://www.powstanie-warszawskie-1944.ac.pl/biog_okolski.htm znajduje się informacja: Po upadku Powstania jeniec obozów Sandbostel i Lubeka. Do kraju wrócił w listopadzie 1945."Wobec tego może ktoś z Was wie co robił i gdzie przebywał por. (kpt.) Tadeusz Okolski w okresie czasu pomiędzy wyzwoleniem z obozu, a przed powrotem do kraju w listopadzie 1945 roku? Wiem też, że napisał wspomnienia pt. Batalion "Dzik w Powstaniu Warszawskim", ale jak dotychczas nie maiłem dostępu do tej publikacji.Ponadto uważam, że udział Batalionu WSOP jest niesłusznie trochę jakby niedoceniany i mało zauważalny, nawet podczas uroczystości upamiętniających wybuch Powstania Warszawskiego mało kto o Nich wspomina. Pozdrawiam.
yano Napisano 11 Wrzesień 2007 Autor Napisano 11 Wrzesień 2007 Rewers Legitymacji nadania Krzyża Zasługi z Mieczami dla Tadeusza Okolskiego.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.