ja20 Napisano 9 Wrzesień 2007 Autor Napisano 9 Wrzesień 2007 Może głupi wątek, ale zastanawiam się nad tym od dawna.Mam smętka.Znalazłem nim 1 monetkę, guzik, kilka mniejszych rzeczy.szukałem z ludźmi którzy mają np garreta czy rutusa.Znajdowali więcej drobiazgu, ale zastanawia mnie czemu mówi się że te wykrywki są na kolorki, a nie na militarke.Przecież większe fanty też znajdują.Chce dla dziewczyny kupić garreta ace 250.Zastanawiam się czy będzie tak samo jak smętek znajdował militarke, czy jakoś gorzej.
Spiderski Napisano 9 Wrzesień 2007 Napisano 9 Wrzesień 2007 Wg. mnie to wszystko zależy od wielkości cewki. Im cewka mniejsza tym lepiej widzi małe rzeczy kosztem zasięgu na duże rzeczy. Duża cewka 35-40 cm, pomija dużo małych przedmiotów ale widzi za to duże przedmioty na większych głębokościach. Są uniwersalne wykrywacze o cewce ok 28 - 30cm gdzie jest to pośrednia wielkość przy której małe i duże są widziane optymalnie.Acha i jeszcze jest jedna sprawa - tryby pracy wykrywacza.Dynamiczny - dedykowany głównie na drobnice (monetki, guziki)Statyczny - dedykowany na militarkę (chełm, puszka od maski)i w niektórych droższych wykrywaczach jest tryb MIX czyli statyka i dynamika w jednym na raz.PozdrawiamArtur
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.