Skocz do zawartości

Kaletka Nowa

Nowotny

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Czy ktos z was nurkowal w jeziorze Gim we wsi Kaletka Nowa w rejonie Olsztyna? Jest tam mase ruszczyzny, ale nie wiem jak sie to tam dostalo, Czy poprostu lod sie zalamal czy byl to efekt dzialan niemieckich??
Napisano
ja nurkowalem, rzeczywiscie masa sprzetu
mozdziezorki w skrzynia itp. kolega znalazl naganta, byly tez 2 czy 3 ciezarowki, jakeis 8 lat temu wyciagniete

jak nurkowales to powiedz co ty namierzyles, albo napisz na maila frozzer@14.pl
Napisano
czesc
ja tylko przy pomoscie, bez sprzetu, tylko na bezdechu.
masa rusniej amunicji do mosina, tt, i wieksze, czesc w skrzyniach czesc rozsypana luzem. podobno lod sie zarwal pod ruskim taborem. W ramach poszukiwania winnego wymordowano we wsi wszyctkich ktorzy jeszcze zyli.
Napisano
przy ktorym pomoscie nurkowales, przy zakladach miesnych, czy tym na samym poczatku wioski, ciezarowka byla wlasnie przy tym na samym poczatku, dalej bylo na glebokosci 8 m od brzegu jakeis 10,15 m to samo, ammo w tasmach i luzem, skrzynie tez byly, ale samo ammo, kolega znalazl luzem naganta, ale to przypadek podejzewam
nie wyglada mi to na zarwanie lodu, tylko na zepchniecie po wojnie, swiadczy o tym ta ciezarowka, ktora byla z brzegu wepchnieta do wody
Napisano
o niczym innym ciekawym nie slyszalem, kiedys wojsko, przy okazji wyciagania tej ciezarowki oczyszczalo dno z amunicji, ale nei wiem czy wyszlo ccos inneego, jakas bron czy ekwipunek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie