tomekk Napisano 2 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 2 Wrzesień 2007 Witam!Mam pytanie jak oczyścić szpic od pickelhauby , wykopek???Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 2 Wrzesień 2007 Share Napisano 2 Wrzesień 2007 W przypadku wykopkowego mosiądzu, należy pamiętać że na wskutek długotrwałego leżenia w ziemi, zaszły poważne zmiany w strukturze metalu i niestety nie da się przywrócić go do pierwotnego, złotego połysku. Po usunięciu patyny najprawdopodobniej wyjdą czerwone przebarwienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 3 Wrzesień 2007 Share Napisano 3 Wrzesień 2007 Zostawić jak jest lub delikatnie polerować. Na przebarwienie nie ma rady.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 3 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 3 Wrzesień 2007 Dzięki koledzy myślałem że da się na złty koler bo w miejscu gdzie go drsanąłem saperką wyszedł złoty kolorek, dzieki za rady ale chętnie bym go trochę popolerował jeżeli mogli byście doradzić czym??? jakiś środek chemiczny ??? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 3 Wrzesień 2007 Share Napisano 3 Wrzesień 2007 No... rdzeń metalu jest zdrowy w środku. Ale musiałbyś zetrzeć połowę grubości mosiądzu żeby dojść do złota". A wtedy blacha będzie grubości papieru. Ja bym machnął zlotym sprayem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matrix14xxx Napisano 4 Wrzesień 2007 Share Napisano 4 Wrzesień 2007 Drugi sposub mozesz wrzcic do elektrolizy na malym pradzie i roztworze by nie zniszczyc za elektrode uzywajac elektrody mosieznej lub ewentualnie miedzianej.Pozniej po 2 dniach jak to wyjmiesz wrzyc do fenolaftaleiny na 1 dzien wyjmij obmyj i wypoleruj:)Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.