ja20 Napisano 6 Marzec 2008 Autor Napisano 6 Marzec 2008 A słyszał ktoś o jakiejś opuszczonej wsi gdzieś niedaleko bunkrów?
daniel-m Napisano 6 Marzec 2008 Napisano 6 Marzec 2008 Pewnie ze tak :)Czerwona droga kiedys prowadzila dalej przez Pogorzel, las do bunkrow w Swierku (teraz kompletnie rozwalonych).W samej pogorzeli jeden z rowow melioracyjnych jest przekopanym pczolgowym. i sa pozostalosc wiekszej zapory ppanc.o jakim przejezdzie mowisz?ta wies, przy czerwonej drodze na bunkry to dawny folwark Okoły. Za okolami daaawno temu byl park i palac. Obecnie ani sladu po tym.natomiast po drugiej stronie torow, na wysokosci kampingu" podobno niemcy grzebali zmarlych zakaznie kalmukow" ze szpitali w Otwocku. Podobno z lozkami.
ja20 Napisano 18 Marzec 2008 Autor Napisano 18 Marzec 2008 Mam pewne obawy cobyśmy w święta nie przytyli.Może jakieś wspólne wykopki?
daniel-m Napisano 20 Marzec 2008 Napisano 20 Marzec 2008 Przyjezdzam w sobote i zabawie do srody wlacznie. Mam namiar na stara lesniczowke, militarke i mozna by poszukac tego palaca/dworu. mailnij - zgadamy sie.
ja20 Napisano 21 Marzec 2008 Autor Napisano 21 Marzec 2008 Daniel nie mam maila do Ciebie, masz moje gg 5539955
ja20 Napisano 22 Marzec 2008 Autor Napisano 22 Marzec 2008 Daniel tu masz mojego maila: przezdziec@o2.pl
daniel-m Napisano 27 Marzec 2008 Napisano 27 Marzec 2008 We wtorek bylem na miejscu spalonej w latach IIWW lesniczowki, wszylo sporo lusek p131 takie jak pod ta gora piachu. Po drugiej stronie red road, walaja sie resztki zasobnikow blaszanych z gorna pokrywa zawieszona sprezynowo. Ciekawe od czego.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.