Gość Napisano 10 Grudzień 2003 Napisano 10 Grudzień 2003 Potrzebuję kilku informacji nt. rewolweru Lafoche model 1853, lub jego mutacja. Stan dobry. Po ile coś takiego chodzi? Czy jest to rarytas czy raczej powszednia broń?Niestety nie mogę zrobić fotek, ale jest zachowany nieźle, ma oryginalne okładziny rękojęści, lekko pokryty rdzą, delikatnie uszkodzony wielopust na bębenku.
miggi1 Napisano 10 Grudzień 2003 Napisano 10 Grudzień 2003 mam zapisanastrone z alegro (aukca już skończona) cena 1200 zł lub 1600 kup teraz - przesada Mam też taki rewolwer i z tego co wiem mój jest właśnie mutacją - M_10 czy mógłbyś napisać na maila miggi@op.pl wymienimy sia info fotami też mnie to interesuje pozdrawiam miggi1
Gość Napisano 10 Grudzień 2003 Napisano 10 Grudzień 2003 Zdjęć na razie nie mam jak zrobić. Moje informacje bazują na rosyjskiej książce Współczesne rewolwery i pistolety".Był tam rysunek tej broni, jednak różniła się nieco detalami. Nie czytałem zreszta tej książki zbyt dokładnie - opis i tak był krótki - pożyczyłem ją od znajomego. Myślę, ze ten model, który widziałem był nieco późniejszy. Z informacji, które zasięgnąłem od przygodnego kolekcjonera wynika, że takie sprzęty chodzą po 400-500 zł. Trochę mało wydaje mi się, jak na coś co pojawia się rzadko na aukcjach. Mógłbyś podrzucić fotki i zapis aukcji na priva (wz35@wp.pl) lub na stronę. Kupuił to ktoś w ogóle?
Saper.17 Napisano 11 Grudzień 2003 Napisano 11 Grudzień 2003 Cześć też mam lafoche tylko że jest z mosiądzu lufe ma w bębenku cały grawerowany.Jest z wykopu wszystkie metalowe czści przegnily.Więc ile może być warty taki Lafoche??? :))Pozdrowienia.Saper
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.