Sztukmistrz Napisano 28 Sierpień 2007 Autor Napisano 28 Sierpień 2007 Proszę o pomoc w idenytfikacji tego przedmiotu.
Sztukmistrz Napisano 28 Sierpień 2007 Autor Napisano 28 Sierpień 2007 Na foto tego nie widać,cyfry i znaczek ( punca ? ) są wklęsłe,a na tyle przedmiotu zadnych dodatkowych oznaczeń czy ozdób.
Sztukmistrz Napisano 15 Wrzesień 2007 Autor Napisano 15 Wrzesień 2007 No i cisza.A może ktoś ma podoby,może z innym nominałem,albo coś jest z tyłu i pomoże w identyfikacji.
Sztukmistrz Napisano 15 Wrzesień 2007 Autor Napisano 15 Wrzesień 2007 Pora taka że wszyscy na polach,może by do tematu wrócić gdy deszcz i śnieg wtedy tu 100 proc. frekwencji.Bo niemożliwe mi sie wydaje Aegirsson że ktoś nie ma czegoś podobnego ! rozwiązaniem może być druga strona,która jest u mnie zypełnie wytarta.
aegirsson Napisano 16 Wrzesień 2007 Napisano 16 Wrzesień 2007 pozory czasem mylą,umieściłem swego czasu w identyfikacji orzełka ( taki jak godło II RP przed 1929, nikt nie był w stanie powiedzieć kto takowe nosił, o co oczywiście nie mam do nikogo pretensji )ad twego żetonu, może rewers był fabrycznie" pusty ( ? )
Sztukmistrz Napisano 16 Wrzesień 2007 Autor Napisano 16 Wrzesień 2007 Czysty z tyłu ..raczej nie,nierówna powierzchnia i owalne ranty,no ale nie wykluczone.Gdzieś miałem adres człowieka który zajmuje się opracowaniem czy też książką, na temat żetonów, i zapodziałem,niech to szlag !
Debogora Napisano 17 Wrzesień 2007 Napisano 17 Wrzesień 2007 Czy to nie była czasem książka Bogumiła Sikorskiego Pieniądz zastępczy majątków ziemskich.Katalog żetonów dominialnych"
Pablo02 Napisano 18 Wrzesień 2007 Napisano 18 Wrzesień 2007 Witam. Niestety nie mam sprawnego aparatu, więc nie zamieszczę fotki, ale znalazłem niedawno podobny żeton. Wymiar bardzo zbliżony, czcionka również. Na moim jest napisane : K5 przy czym cyfra 5 jest mała, a pod spodem cyfra 1. W pierwszej chwili myślałem, że jest to marka narzędziowa, lecz dowiedziałem się, że jest to najprawdopodobniej żeton folwarczny. Mój był na 99% z drugiej strony czysty". Jeśli będę miał sprawny aparat, a temat jeszcze będzie kogoś interesował, to zamieszczę fotkę. Pozdrawiam.
Pablo02 Napisano 18 Wrzesień 2007 Napisano 18 Wrzesień 2007 Zapomniałem zapytać, w jakim regionie był znaleziony Twój? Mój pochodzi z terenów poniemieckich ( dzisiejsze Pomorze Zachodnie ).
Sztukmistrz Napisano 19 Wrzesień 2007 Autor Napisano 19 Wrzesień 2007 Ta 15-tka pochodzi z okolic Chojnic.Pablo zapodaj foto swojego !
Rahirha Napisano 19 Wrzesień 2007 Napisano 19 Wrzesień 2007 http://www.poszukiwanieskarbow.com/numizmatyka/zastepczy.htmlhttp://www.wt-pempel.de/dsr.htmCześć masz tu dwa linki może ci pomogą. Pozdrawiam.
Rahirha Napisano 19 Wrzesień 2007 Napisano 19 Wrzesień 2007 Wybacz ale drugi link błędnie wkleiłem nie dotyczy twojego żetonu.
Sztukmistrz Napisano 20 Wrzesień 2007 Autor Napisano 20 Wrzesień 2007 Rahirha,postarałeś sie ! Właśnie ten adres zapodział mi się,o niego pytałem ! Dzięki !
Pablo02 Napisano 20 Wrzesień 2007 Napisano 20 Wrzesień 2007 Sorry za jakość, ale jeszcze nie kupiłem nowego aparatu. Żeton znaleziony na przedmieściach Szczecina. Pozdrawiam.Ps. strona do której link zapodał Rahirha - absolutnie pierwsza liga !!
Sztukmistrz Napisano 20 Wrzesień 2007 Autor Napisano 20 Wrzesień 2007 Pablo,a próbowałeś pytać o swój żeton Arka ? ( klikając na zakończenie" w linku od Rahirha jest jego adres mail )
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.