nicolaus3 Napisano 27 Sierpień 2007 Autor Napisano 27 Sierpień 2007 Witam.Moje pytanie to jak go ustawic na militarke,jakie osiagacie nim zasiegi i czy mozliwe jest ustawienie sygnału wiodacego????
MiW Napisano 28 Sierpień 2007 Napisano 28 Sierpień 2007 Witam,Używam Musketeer'a, a na militaria ustawiam dyskryminację mniej więcej w połowie, aby odłamków i śmieci stalowych nie kopać. Czułość tak aby nie było sygnału wiodącego (można go ustawić) ponieważ mnie irytuje ciągłe brzęczenie. Grunt to różnie, zazwyczaj najbardziej jak mogę w prawo.Pozdrawiam
garbaty Napisano 28 Sierpień 2007 Napisano 28 Sierpień 2007 Sygnal wiodacy w Musketeer?,to cos nowego.Chodzilem trzy lata z ta wykrywka, ale sygnalu wiodacego nie udalo mi sie ustawic, nie ma takiej mozliwosci,a jesli tak to prosze zdradzic jak.Pozdrawiam.
MiW Napisano 29 Sierpień 2007 Napisano 29 Sierpień 2007 Przepraszam, bo namieszałem z Treshold.Musketeer nie ma pokrętła do ustawiania progu sygnału wiodącego. Chodziło mi o to, że czasami ustawiam czułość w taki sposób, aby wykrywacz wydawał ciche sygnały (z tą samą częstotliwością). Ja to traktowałem zawsze jako próg sygnału wiodącego, choć wiem, że nim nie jest.Więc jeszcze raz przepraszam za wprowadzenie w błąd.PozdrawiamP.S.Jak się Panu, Panie Garbaty chodzi z tym wykrywaczem?
garbaty Napisano 29 Sierpień 2007 Napisano 29 Sierpień 2007 Wykrywacz,niczego sobie,troche ciezki,zasiegi dobre,moim zdaniem slaba dyskryminacja,(opröcz pocisköw,niewypalöw lusek i kupy zlomu,nic nim nie wytargalem,a to nie ze wzgledu na jego slabosc,tylko poprostu musialem odwiedzac slabe miejscöwki.Pare tygodni temu kupilem Minelab Explorer SE,niebo a ziemia,ruznica niesamowita,jeszcze go poznaje,ale juz widac ze jest suuuuuuper.Mam jeszcze pytanko zwiazane z Muszkieterem,a mianowicie chcialem go sprzedac,ale cos stalo sie z dyskryminacja.Po przlaczeniu na dyskryminacje wykrywacz zaczyna wydawac dziwne dzwieki (takie ciagle glosne harczenie o niskim tonie),co moze byc przyczyna tych dzwieköw?.Jednym slowem znikla dyskryminacja.????
nicolaus3 Napisano 29 Sierpień 2007 Autor Napisano 29 Sierpień 2007 A co do zasiegu ,jak głeboko wam siega u mnie max to około 150cm skrzynka po mozdzieżach.
MiW Napisano 30 Sierpień 2007 Napisano 30 Sierpień 2007 Najgłębiej to nie pamiętam tak dokładnie bo do końca nie zwracam na to tak uwagi, takie zaciemnienie umysłu radością w lesie.Tyle co pamięć mnie nie myli to kilka kulek ze szrapnela (ołowianych) wyjąłem z około 20cm. A te 150cm na skrzynkę Panie Nicolaus3 to bardzo fajny zasięg. Oczywiście wg. mnie.Ja posiadam Musketeer'a od grudnia więc jeszcze nie mam tak go obchodzonego.Pozdrawiam
MiW Napisano 30 Sierpień 2007 Napisano 30 Sierpień 2007 Panie Garbaty,W moim wcześniejszym wykrywaczu miałem dokładnie takie same objawy z dyskryminacją a przyczyną był sam potencjometr.Proponuję zwrócić się do proscan.gliwice.pl.Proscan serwisuje Minelaba.Pozdrawiam
Łukasz Napisano 30 Sierpień 2007 Napisano 30 Sierpień 2007 Witam!Biegam z Muszkieterem od wiosny tego roku. Szczerze mówiąc jestem chyba z niego zadowolony. Zasięgi sympatyczne, troszkę głębszych się z nim wykopało. Trafienia z nim mam, także na razie nie zamierzam zmieniać. Jest czuły, sonda 2D 10cali naprawdę skutecznie skanuje grunt i wybiera z niego nawet mikrodrobiazg ;-)Dyskryminacja, myślę, że nie jest zła. W moim przypadku działa poprawnie, tak jak lubię (przy nastawach na godz. 1)- odrzuca drobiazgi stalowe, wyciąga łuski i stal większą niż ok. 5x5cm- na militarkę ok! Jedyna moim zdaniem wada to jego waga, a dokładniej brak wyważenia. Jednak wszystko da się przeżyć...Owszem, można jeszcze ponarzekać na brak wyświetlacza, zasilanie (8 bat. lub aku. AA), niewygodny transport, ale za te pieniądze chyba warto!Pozdrawiam, Łukasz
Łukasz Napisano 30 Sierpień 2007 Napisano 30 Sierpień 2007 Jeszcze jedno. Taka drobna rada- nie używajcie opcji FIX GROUND, grunt zawsze na ustawieniach manualnych. Na Fix'ie muszkieteros nie ma zasięgów...Pozdrawiam, Łukasz
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.