Luftwaffe25 Napisano 27 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 27 Sierpień 2007 Witam! Wrzuciłem hełm m40 do fosolu na całą noc.Większość rdzy znikła ale pojawiły się białe plamy,które nie chcą się zmyć.Co robić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 27 Sierpień 2007 Share Napisano 27 Sierpień 2007 Przesadziłeś z czasem. Właściwie nic teraz nie zrobisz. Umyj dokładnie i natłuść, to troszke poprawi wygląd.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aegirsson Napisano 27 Sierpień 2007 Share Napisano 27 Sierpień 2007 mielona kwestia sto razy, sory, ale czy nie można się wysilić i cofnąć parę stron ( ? ) a tak przy okazji, po cholerę ludzie niszczą starocie tym ścierwem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luftwaffe25 Napisano 27 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 27 Sierpień 2007 ,,po cholerę ludzie niszczą starocie tym ścierwem'' Po pierwsze:hełm został odzyskany ze skupu złomu.Po drugie:przed chwilą ze złomu wyciągnąłem pruski krzyż z 1916 i medal pamiątkowy z aluminium z 1892. Co uważasz za gorsze niszczenie staroci? Czyszczenie fosolem czy złomowanie???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 27 Sierpień 2007 Share Napisano 27 Sierpień 2007 Niszczeniem przedmiotu jest nieumiejętna konserwacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TIX Napisano 28 Sierpień 2007 Share Napisano 28 Sierpień 2007 od wojny przetrwał tyyyle lat... w fosolu jedną noc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aegirsson Napisano 28 Sierpień 2007 Share Napisano 28 Sierpień 2007 Pełna zgoda z Horstem i TIX. Fosolem możesz działać np. na lufę karabinu, pistoletu, jak są przeżarete rdzą na wylot i obrośnięte" rdzą tak, że wyglądają jakbyś miał dwa elementy. Fosol to ostateczność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luftwaffe25 Napisano 28 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2007 ,,od wojny przetrwał tyyyle lat... w fosolu jedną noc''Z całym szacunkiem ale wątpię czy w hucie długo poźyłby... .Rozumiem że popełniłem błąd ale hełm był ostro obrośnięty rdzą a ja nie miałem czasu na zabawę z nim.A teraz rdza zniknęła i została sama blacha.Gdybym jeszcze wiedział jak zlikwidować plamy....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TIX Napisano 29 Sierpień 2007 Share Napisano 29 Sierpień 2007 pewnie mechanicznie tylko :/ szczoteczka delikatna i jazda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 29 Sierpień 2007 Share Napisano 29 Sierpień 2007 Albo pomalować. Pod lakierem plam niewidać ;)Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.