Gość Napisano 9 Grudzień 2003 Napisano 9 Grudzień 2003 Od kwietnia mam smetka i ogolnie jest spoko!mam cewke 30cm,szukam głownie militariow,chciałbym sie dowiedziec o ile wzrasta zasieg przy poszukiwaniach z cewka 37cm,jakie są zalety i wady poszukiwan z ta cewką!?
Voucur Napisano 9 Grudzień 2003 Napisano 9 Grudzień 2003 PD ! Z tego co wiem (ale nie ze swojej praktyki), zasięg wzrasta o około 20-25 % ale zależy to od wielkości przedmiotów, tzn oczywiscie ich poziomego ułożenia względem powierzchni gruntu. Na pewno jest wtedy wykrywacz gorzej wyważony, no i ciężej przeciskać się przez zarośla, w krzakach gorzej się szuka itd. Natomiast jeśli szukasz głęboko fantów na otwartym terenie - to polecam. Znam gościa który wyjąl w takim miejscu skład menażek i manierek - ja przeszedłem tamtędy z sondą 30 cm i nic.
Rybciak Napisano 11 Styczeń 2004 Napisano 11 Styczeń 2004 Pytanie do użytkowników Smętka: Jak Smętek radzi sobie z małymi przedmiotami takimi jak łuski, nieśmiertelniki?
Gość Napisano 11 Styczeń 2004 Napisano 11 Styczeń 2004 witam, ja mam HS 3 z cewką najmniejszą, i chodząc po polach wyciągam z ziemi szelągi pruskie, i polskie, to zależy od ustawienia smętka, lepszą czułość ma przy mniejszej dykryminacji(poniżej 4). Chodze w słuchawkach, i trzymam cewke nisko przy gruncie, jeżeli chosdzi o blaszki, to łapie je bardzo dobrze.pozdrawiam
pol Napisano 11 Styczeń 2004 Napisano 11 Styczeń 2004 Na monetki i nieśmiertelniki jest spoko a moim zdaniem cewka 30, to najlepsza , przynajmniej jak dla mnie.25 za słaba jak na militaria , a 37 nieciekawa na monety (brak precyzji w wykopaniu.Mi monetki łapał z 20-25cm , boratynki, jakies Stanisława Augusta i inne.A jedyny jaki trafiłem nieśmiertelnik ściagnał z ok 30-40cm.Dokładnie nie wiem bo nie mierzyłempozdro pol
merlin Napisano 15 Styczeń 2004 Napisano 15 Styczeń 2004 A może byście najpierw poszukali na forum a potem dopiero zadawali pytania. Do P.D. Jak sie chcesz czegoś więcej dowiedzieć o HS - 3 to ja nader często przebywam w rodzinnym mieście :-)).Pozdrawiam Merlin
Gość Napisano 19 Styczeń 2004 Napisano 19 Styczeń 2004 Do Merlina!Witam,dawno juz sie nie widzielismy ,a juz niedługo znow rozpocznie sie sezon na wykopy....pasowało by wiec odnowic znajomosc....odezwij sie moj numer gg 4880189...pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.