Gość Napisano 8 Styczeń 2004 Napisano 8 Styczeń 2004 Proszę mojej wypowiedzi nie traktować personalnie.Nie chciałem urazić uzytkowników innych wykrywek ( RG42 ), wiem ze są kluby" tych co chodzą z danym modelem i jeśli ktoś przyzwyczaił się do smętka to go lubi i dla niego jest dobry.Moim natomiast prywatnym zdaniem ( czytaj subiektywną oceną ) rutus plus jest najlepszym polskim wykrywaczem. Większośc polskich wykrywek to PI którego i ja miałem ale są to wykrywacze o zupełnie nieporównywalnych cechach do VLF. PI nie nadają sie raczej do monet, słabo widzą kolor i nie mają dyskryminacji. potem miałem armanda i ten wykrywacz też mi nie podchodził. Potem był smętek i to już był krok naprzód , lepsze wykonanie , lepsze parametry pracy itp. Jest to ogólnie znany wykrywacz i nie trzeba o nim pisać , zmieniłem na BH i czasem chodziłem z WH classic kolegi.Takie są moje doświadczenia z wykrywkami.Rutus mi się podoba ( i tu podpiorę się doświadczeniem profesjonalnym - mam w pracy zawodowej duzo wspólnego z elektroniką a z wykształcenia jestem ) bo to nie jest w przeciwieństwie do chyba wszystkich polskich wykrywek kopia czegoś z zachodu zaprojektowanego 20 lat temu.U nas po prostu powiela się stare schematy a nie idzie do przodu ( patrz 555 ) męczony od wielu lat ciągle w kółko.Pozwoliłem rozkręcić sobie mojego rutusa i zrobił na mnie dobre wrazenie , montaż smd, współczesne scalaki (a nie sprzed 20 lat ) ponadto bardzo ciekawe rozwiązanie przetwornika A/C na pętlach PLL.procesorek co prawda troszkę starawy , ale całość chodzi szybko i płynnie tak więc widać fachowca który potrafił tyle wyciągnąć.Sumując chodzi dobrze,skuteczniejszy od smętka na monetki ( tylko proszę RG nie obrażaj się - ty mozesz mieć inne zdanie które uszanuję :) ) dlatego uważam ,ze jest najlepszy z polskich wykrywek, a na pewno z tych które miałem.bicker
RG42 Napisano 8 Styczeń 2004 Napisano 8 Styczeń 2004 Witam Bicker'a.Serdecznie dziekuję za szybką, konkretną i co najważniejsze rzeczową odpowiedź.Moje wszelkie wątpliwości co do Twojej wypowiedzi rozwiało jedno Twoje zdanie. Mianowicie to, że jest to Twoja subiektywna i prywatna ( nie wypowiedziana w imieniu szerszego grona ) opinia. Oraz to, że nie wypowiadałeś się znając tylko Rutusa ( to śmieszne, wiem, ale uwierz mi że są tacy, co wychwalają dany sprzęt nie znając żadnego innego, a Twój pierwszy post właśnie to mi zasugerował - na szczęście błędnie ).Dziękuję, pozdrawiam, szacunek,RG42
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.