okejos Napisano 4 Sierpień 2007 Autor Napisano 4 Sierpień 2007 własnie wróciłem .... był starsznny dym na forum, ludzie sie na forum gryzli, kartki sie sypały a wyszła impreza ze hej zajefajnie!!!!
okejos Napisano 4 Sierpień 2007 Autor Napisano 4 Sierpień 2007 TVP3 pokazała zajawke krótszą niz info o przystanku woodstok
TIX Napisano 4 Sierpień 2007 Napisano 4 Sierpień 2007 byłem, widziałem i uczucia mocno mieszane1) za długi start ... 30-40 minut piosenek powstańczych a ludzie ledwo stali już 2) zła organizacja miejsc do oglądania ( za mała przestrzeń)i fatalne nagłośnienie3) pełno amatorów - ochroniarzy pałętających się przed barierkami4) doskonałe przygotowanie grup5) dobra praca pirotechników6) ciekawy scenariusz ( choć wiem z relacji świadków, że desantu zza wisły nie było - przynajmniej w tej formie... ruscy strzelali do każdego kto przepływał przez wisłę)
a.korbaczewski Napisano 4 Sierpień 2007 Napisano 4 Sierpień 2007 zasadniczo to jako pasjonat i entuzjasta, widziałem tyle.
a.korbaczewski Napisano 4 Sierpień 2007 Napisano 4 Sierpień 2007 no i tyle ze zdjęć wyszło a teraz mój protest song.A ja tez byłem i nic nie widziałem. Ale mnie to wkurzyło. Beznadziejnie, beznadziejnie organizatorzy. Widoczność tylko dla tych co siedzieli na trybunach (tzw kombatantów, tylko że 1/3 to zwykli ludzie jacyś byli) . Poza tym trochę osób co stało w 1 rzędzie obok trybun mogło coś widzieć. Organizatorzy zorganizowali ponoć 4000 miejsc. Jakbym się wkręcił do 1 rzędu albo na trybunki to bym nie psioczył. Co to ma być, przychodzę napalony godzinę wcześniej i nic się nie da zobaczyć. W zeszłym roku byłem jak się już zaczynało a wszystko obfotografowałem.Z walki widziałem tylko jakąś bitwę leśną w kilkusekundowych migawkach, jak podskakiwałem. Na foto mam kukuruźnika i typów z PPSem co leżą na trawie. PS: Pierwsza piosenka co leciała przed bitwą to była Warszawo ma, o Warszawo ma,Wciąż płaczę, gdy ciebie zobaczęWarszawo, Warszawo ma. Tam w getcie głódI nędza i chłódI gorsza od głodu, od chłodu tęsknota,Warszawo ma.Akcent narodowo patriotyczny
a.korbaczewski Napisano 4 Sierpień 2007 Napisano 4 Sierpień 2007 A tak poza tym to mam pytanie o mundur pana z PPSem. Czy tzw wrona jest wroną lotniczą?
Canaris Napisano 4 Sierpień 2007 Napisano 4 Sierpień 2007 Oczywiście! To chyba widać wyraźnie że jest to wrona Luftwaffe .Informuję kolegę a.korbaczewski że Dywizja Pancerno - spadochronowa Luftwaffe Hermann Goring" (chyba batalion szkoleniowy - proszę o korektę jeśli się mylę) uczestniczyła w Powstaniu Warszawskim.Pozdrawiam
a.korbaczewski Napisano 4 Sierpień 2007 Napisano 4 Sierpień 2007 tego to mi nie musisz mówić (osłabiłeś mnie ta nauką)ale ten PPS, ja rozumim broń zdobyczna, rozumim że zbieranina wschodnia SS i ROA itp to maja mosiny pepeszki itp, ale że HermanG z PPS, to aż mnie boli oko.
Canaris Napisano 4 Sierpień 2007 Napisano 4 Sierpień 2007 Skoro Cię osłabiłem, to po co w ogóle pytasz? Przecież widzisz że to wrona Luftwaffe więc pytanie po prostu... dziwne".Pozdrawiam
a.korbaczewski Napisano 4 Sierpień 2007 Napisano 4 Sierpień 2007 wiem że HG było w Powstaniu, i to pułk nawet i jakiś batalkion zapasowy. ale nie byłem pewien czy to właśnie miał być żołnierz HG, bo mnie to PPS bardzo się nie podoba. Ale się czepiam bo rozgoryczony jestem.
Canaris Napisano 4 Sierpień 2007 Napisano 4 Sierpień 2007 No ja rozumiem że się nie podoba. Fajnie, ale niestety sam dobrze wiesz jak wygląda sprawa z bronią w tym kraju i myślę że chłopaki łapali się tego co im dali. Niestety póki prawo się nie zmieni rekonstruktorzy i widzowie muszą zadowalać się pewnymi środkami zastępczymi". Jak bym miał do wyboru PPS albo mówienie pif paf, tratatatata" to tak naprawdę wyboru bym nie miał. Trzeba się z tym niestety pogodzić. Możesz a wręcz masz prawo do wytykania błędów typu: słaba widoczność dla fotoreporterów i publiczności", ale co do broni, musisz pogodzić się z faktem, że lepiej się nie da. Patrząc Twoim tokiem rozumowania, trzeba od razu wytknąć WP na wrześniowych rekonstrukcjach Mosiny oraz zdarzające się kałasze. Nic nie poradzisz. Takie jest życie.Pozdrawiam
TIX Napisano 5 Sierpień 2007 Napisano 5 Sierpień 2007 w samym centrum inscenizacji ... podróżnik w czasie z niezłą cyfrówką a za nim jego wierny pojazd
TIX Napisano 5 Sierpień 2007 Napisano 5 Sierpień 2007 a ten Pan ubawił publiczność... podszedł do barieerek i zapytał czy ktoś ma zapałki ... zapalniczke bo on nie ma czym granatu odpalić :)
Królik Napisano 5 Sierpień 2007 Napisano 5 Sierpień 2007 Zgodzę się z przedmówcami - poza głównymi trybunami widoczności praktycznie nie było. Dodatkowo głośniki stały tylko przy trybunach, zatem tym w parku nawet narrator nie mógł opowiedzieć co widać.Dla odmiany trybuny nie widziały akcji w parku i za domem.Ja za to widziałem jakiegoś pajaca w niemieckim mundurze (taki trochę pozaokrąglany) jak usuwał zacięcie z Mausera kopiąc w zamek nóżką w niemieckim buciku. Przykładał się do swojego zajęcia dość mocno - aż krzaki, w których siedział się trzęsły.A potem - przez takiego durnia - dziwicie się, że broń nie działa...Pogratulować koledze".
marian_101 Napisano 5 Sierpień 2007 Napisano 5 Sierpień 2007 TIX - gdybyś Ty był fotografem na imprezie, pewnie byś robił zdjęcia oryginalnym aparatem z epoki...
TIX Napisano 5 Sierpień 2007 Napisano 5 Sierpień 2007 dwie osoby kręciły video kamerami obudowanymi w drewniane skrzynki i jakoś to nie sprawiało problemu
okejos Napisano 5 Sierpień 2007 Autor Napisano 5 Sierpień 2007 jak że miałem dobry pkt obserwacyjny i troche rodziny po każdej stronie barierek - widzowie, moge powiedzieć że:miejsce dal publicznosci do bani. z trybuny od strony wisły widac bardzo mało i nic nie słychac bo głosniki zwrócone sa w kierunku pola walki. dryga trybuna troche lepiej , ale tu na ludzi spadały kawałki wybuchajacych petard. walka w parku praktycznie nie widoczna dla nikogo.najwiecej widzieli ludzie na balkonach... cud że sie niektóre nie urwały :)))sama bitwa.. nieżła. duzo granatów - co było zgodne z realiami bo pistolet o granat to podstawa w miescie. duzo amo dla rekonstruktorów.. brawo! ale!! niezrozumiały rozdział broni po stronie niemieciej .......o piro sie nie wypowiadam.dziwi mnie mała ilosc informacji w mediach. jak porównóje do zajawki w lokalne tel o przemyslu to z walk na czerniakowie był b. mało. to samo w necie. czyzby organizatorzy byli z PO???
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.