okejos Napisano 4 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2007 własnie wróciłem .... był starsznny dym na forum, ludzie sie na forum gryzli, kartki sie sypały a wyszła impreza ze hej zajefajnie!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 4 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2007 TVP3 pokazała zajawke krótszą niz info o przystanku woodstok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TIX Napisano 4 Sierpień 2007 Share Napisano 4 Sierpień 2007 byłem, widziałem i uczucia mocno mieszane1) za długi start ... 30-40 minut piosenek powstańczych a ludzie ledwo stali już 2) zła organizacja miejsc do oglądania ( za mała przestrzeń)i fatalne nagłośnienie3) pełno amatorów - ochroniarzy pałętających się przed barierkami4) doskonałe przygotowanie grup5) dobra praca pirotechników6) ciekawy scenariusz ( choć wiem z relacji świadków, że desantu zza wisły nie było - przynajmniej w tej formie... ruscy strzelali do każdego kto przepływał przez wisłę) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.korbaczewski Napisano 4 Sierpień 2007 Share Napisano 4 Sierpień 2007 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.korbaczewski Napisano 4 Sierpień 2007 Share Napisano 4 Sierpień 2007 Najbrzydszy pistolet świata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.korbaczewski Napisano 4 Sierpień 2007 Share Napisano 4 Sierpień 2007 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.korbaczewski Napisano 4 Sierpień 2007 Share Napisano 4 Sierpień 2007 zasadniczo to jako pasjonat i entuzjasta, widziałem tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.korbaczewski Napisano 4 Sierpień 2007 Share Napisano 4 Sierpień 2007 na trybunach zasiedli kombatanci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.korbaczewski Napisano 4 Sierpień 2007 Share Napisano 4 Sierpień 2007 jak wszyscy to wszyscy. babcia też Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.korbaczewski Napisano 4 Sierpień 2007 Share Napisano 4 Sierpień 2007 no i tyle ze zdjęć wyszło a teraz mój protest song.A ja tez byłem i nic nie widziałem. Ale mnie to wkurzyło. Beznadziejnie, beznadziejnie organizatorzy. Widoczność tylko dla tych co siedzieli na trybunach (tzw kombatantów, tylko że 1/3 to zwykli ludzie jacyś byli) . Poza tym trochę osób co stało w 1 rzędzie obok trybun mogło coś widzieć. Organizatorzy zorganizowali ponoć 4000 miejsc. Jakbym się wkręcił do 1 rzędu albo na trybunki to bym nie psioczył. Co to ma być, przychodzę napalony godzinę wcześniej i nic się nie da zobaczyć. W zeszłym roku byłem jak się już zaczynało a wszystko obfotografowałem.Z walki widziałem tylko jakąś bitwę leśną w kilkusekundowych migawkach, jak podskakiwałem. Na foto mam kukuruźnika i typów z PPSem co leżą na trawie. PS: Pierwsza piosenka co leciała przed bitwą to była Warszawo ma, o Warszawo ma,Wciąż płaczę, gdy ciebie zobaczęWarszawo, Warszawo ma. Tam w getcie głódI nędza i chłódI gorsza od głodu, od chłodu tęsknota,Warszawo ma.Akcent narodowo patriotyczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.korbaczewski Napisano 4 Sierpień 2007 Share Napisano 4 Sierpień 2007 A tak poza tym to mam pytanie o mundur pana z PPSem. Czy tzw wrona jest wroną lotniczą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Canaris Napisano 4 Sierpień 2007 Share Napisano 4 Sierpień 2007 Oczywiście! To chyba widać wyraźnie że jest to wrona Luftwaffe .Informuję kolegę a.korbaczewski że Dywizja Pancerno - spadochronowa Luftwaffe Hermann Goring" (chyba batalion szkoleniowy - proszę o korektę jeśli się mylę) uczestniczyła w Powstaniu Warszawskim.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.korbaczewski Napisano 4 Sierpień 2007 Share Napisano 4 Sierpień 2007 tego to mi nie musisz mówić (osłabiłeś mnie ta nauką)ale ten PPS, ja rozumim broń zdobyczna, rozumim że zbieranina wschodnia SS i ROA itp to maja mosiny pepeszki itp, ale że HermanG z PPS, to aż mnie boli oko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Canaris Napisano 4 Sierpień 2007 Share Napisano 4 Sierpień 2007 Skoro Cię osłabiłem, to po co w ogóle pytasz? Przecież widzisz że to wrona Luftwaffe więc pytanie po prostu... dziwne".Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.korbaczewski Napisano 4 Sierpień 2007 Share Napisano 4 Sierpień 2007 wiem że HG było w Powstaniu, i to pułk nawet i jakiś batalkion zapasowy. ale nie byłem pewien czy to właśnie miał być żołnierz HG, bo mnie to PPS bardzo się nie podoba. Ale się czepiam bo rozgoryczony jestem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Canaris Napisano 4 Sierpień 2007 Share Napisano 4 Sierpień 2007 No ja rozumiem że się nie podoba. Fajnie, ale niestety sam dobrze wiesz jak wygląda sprawa z bronią w tym kraju i myślę że chłopaki łapali się tego co im dali. Niestety póki prawo się nie zmieni rekonstruktorzy i widzowie muszą zadowalać się pewnymi środkami zastępczymi". Jak bym miał do wyboru PPS albo mówienie pif paf, tratatatata" to tak naprawdę wyboru bym nie miał. Trzeba się z tym niestety pogodzić. Możesz a wręcz masz prawo do wytykania błędów typu: słaba widoczność dla fotoreporterów i publiczności", ale co do broni, musisz pogodzić się z faktem, że lepiej się nie da. Patrząc Twoim tokiem rozumowania, trzeba od razu wytknąć WP na wrześniowych rekonstrukcjach Mosiny oraz zdarzające się kałasze. Nic nie poradzisz. Takie jest życie.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TIX Napisano 5 Sierpień 2007 Share Napisano 5 Sierpień 2007 ranny Kononowicz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TIX Napisano 5 Sierpień 2007 Share Napisano 5 Sierpień 2007 w samym centrum inscenizacji ... podróżnik w czasie z niezłą cyfrówką a za nim jego wierny pojazd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TIX Napisano 5 Sierpień 2007 Share Napisano 5 Sierpień 2007 no tak ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TIX Napisano 5 Sierpień 2007 Share Napisano 5 Sierpień 2007 a ten Pan ubawił publiczność... podszedł do barieerek i zapytał czy ktoś ma zapałki ... zapalniczke bo on nie ma czym granatu odpalić :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Królik Napisano 5 Sierpień 2007 Share Napisano 5 Sierpień 2007 Zgodzę się z przedmówcami - poza głównymi trybunami widoczności praktycznie nie było. Dodatkowo głośniki stały tylko przy trybunach, zatem tym w parku nawet narrator nie mógł opowiedzieć co widać.Dla odmiany trybuny nie widziały akcji w parku i za domem.Ja za to widziałem jakiegoś pajaca w niemieckim mundurze (taki trochę pozaokrąglany) jak usuwał zacięcie z Mausera kopiąc w zamek nóżką w niemieckim buciku. Przykładał się do swojego zajęcia dość mocno - aż krzaki, w których siedział się trzęsły.A potem - przez takiego durnia - dziwicie się, że broń nie działa...Pogratulować koledze". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian_101 Napisano 5 Sierpień 2007 Share Napisano 5 Sierpień 2007 TIX - gdybyś Ty był fotografem na imprezie, pewnie byś robił zdjęcia oryginalnym aparatem z epoki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TIX Napisano 5 Sierpień 2007 Share Napisano 5 Sierpień 2007 dwie osoby kręciły video kamerami obudowanymi w drewniane skrzynki i jakoś to nie sprawiało problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TIX Napisano 5 Sierpień 2007 Share Napisano 5 Sierpień 2007 " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 5 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2007 jak że miałem dobry pkt obserwacyjny i troche rodziny po każdej stronie barierek - widzowie, moge powiedzieć że:miejsce dal publicznosci do bani. z trybuny od strony wisły widac bardzo mało i nic nie słychac bo głosniki zwrócone sa w kierunku pola walki. dryga trybuna troche lepiej , ale tu na ludzi spadały kawałki wybuchajacych petard. walka w parku praktycznie nie widoczna dla nikogo.najwiecej widzieli ludzie na balkonach... cud że sie niektóre nie urwały :)))sama bitwa.. nieżła. duzo granatów - co było zgodne z realiami bo pistolet o granat to podstawa w miescie. duzo amo dla rekonstruktorów.. brawo! ale!! niezrozumiały rozdział broni po stronie niemieciej .......o piro sie nie wypowiadam.dziwi mnie mała ilosc informacji w mediach. jak porównóje do zajawki w lokalne tel o przemyslu to z walk na czerniakowie był b. mało. to samo w necie. czyzby organizatorzy byli z PO??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.