ja20 Napisano 31 Lipiec 2007 Autor Napisano 31 Lipiec 2007 witam.Może ktoś słyszał coś o pozostawionym czołgu w Wareckich lasach.słyszałem od osoby która wychowała się w Warce, że po wojnie został tam czołg, jakiś rosyjski więc podejrzewam że t 34.proszę nie śmiać się że wierze w legendy jakie to przeważnie każda wieś posiada, osoba która mi mówiła o nim opowiadała że jak mała była to chodzili się tam bawić, ale teraz pewnie go już tam nie ma.ciekawy tylko jestem czy ktoś widział ten czołg, a może wie jaki los go spotkał.
kokesh Napisano 31 Lipiec 2007 Napisano 31 Lipiec 2007 A słyszałeś o akcji przekuwania czołgów na lemiesze .Po wojnie wszystko do czego można było się dobrać, kończyło w piecu hutniczym , rozbierane i cięte przez zastępy młodych junaków, budowniczych Polski ludowej.Pozdro...
szym Napisano 2 Sierpień 2007 Napisano 2 Sierpień 2007 W sadzie teściowej ( długo wcześniej nim nią została) stał czołg, szpilkami wyjętymi z gąsienic i wbitymi w ziemię miejscowi miejscowi kotwiczyli łańcuchy pasących się krów. To nie żart, 6 km od Warki. Teraz krów już tam nie ma, ale na ziemi po wyrwanych drzewach w tym roku spod kultywatora wyszły dwie skorupy pocisków i ... . Nie potrzeba wykrywacza.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.