to17071990 Napisano 31 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2007 WItam. Prosze o zamieszczanie przez was zdjęć rzeczy wyczyszczonych farba polerską, gdzyż ciekawi mnie jak to wychodzi. Najbardziej interesuja mnie bagnety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don66 Napisano 2 Sierpień 2007 Share Napisano 2 Sierpień 2007 Chyba chodziło Ci o pastę polerską. Wychodzi bardzo dobrze (w zależności oczywiście od stanu samego przedmiotu polerowanego).Jest to ostatni etap czyszczenia, rdza i inne brudy muszą być wcześniej zdjęte szczotką druciana, papierem ściernym lub wełna stalową. Polerowanie usunie drobne ślady po zabiegach ślusarskich (np. użyciu papieru ściernego) i nada przedmiotowi gładkość i połysk. Można później go ładnie zaoksydować.Niestety nie mam zdjęć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 2 Sierpień 2007 Share Napisano 2 Sierpień 2007 Ja podczas polerowania używam papieru wodnego ściernego 2500. Po chwili polerowania papier się wyciera i zaczyna polerować. Ja w ten sposób czyszczę mosiężne przedmioty. Ale wymaga to odrobiny praktyki żeby doprowadzić do idealnego połysku bez żadnych zarysowań, śladów polerki etc...Moja klamra po polerce wygląda tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 3 Sierpień 2007 Share Napisano 3 Sierpień 2007 Wszelkie metody ścierne/polerskie powodują zatarcie drobnych detali.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janushew Napisano 3 Sierpień 2007 Share Napisano 3 Sierpień 2007 Pasta Automax- pasta polerska -polecam. j Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 3 Sierpień 2007 Share Napisano 3 Sierpień 2007 To fakt. W przypadku gładkiej klamry ta metoda nie jest zła, aczkolwiek czyszczenie i polerowanie bagnetów nie jest dobrym pomysłem. Zanikają bicia oraz profil głowni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imperorr Napisano 6 Sierpień 2007 Share Napisano 6 Sierpień 2007 orginalny bagnet posiada szlif ktory wplywa na jego wartosc jak go spolerujes to mozesz go usunac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.