dominik92 Napisano 30 Lipiec 2007 Autor Napisano 30 Lipiec 2007 Witam wszystkich forumowiczów!Jestem początkujacym odkrywcą".Szukam wraz moim kolegą o wieloletnim doświadczeniu.Mam pytanie odnośnie miejsc z monetami.Nie mogę polegać tylko na lokalizacjach kumpla więc proszę o podanie mi miejsc gdzie można szukać monet .Pozdro
kokesh Napisano 30 Lipiec 2007 Napisano 30 Lipiec 2007 Mennica Państwowa. U ojca w portfelu ,lub świnka skarbonka jeśli takową posiadasz. Lokalizacje pewne na 100%. Tak poważnie ,to jak byś zapytał o numery TOTO-lotka na najbliższe losowanie .Prawda że to głupie.Jeśli ktoś zna lokalizację miejsc gdzie występują monetki, to na pewno się z tobą nie podzieli . Jesteśmy jakąś tam rodziną poszukiwaczy ,ale bez przesady . Nikt godzin spędzonych nad mopami i sterty tomów przeczytanych książek, które przybliżają nas do poznania owej lokalizacji nie poda Ci na tacy ,pokazując palcem,tu trzeba kopać .Piszesz że jesteś początkujący, więc jeszcze dużo fajnych przygód przed tobą .Jeśli będziesz dużo czytał ,dużo o tym myślał i dużo chodził po polach to nie będziesz niebawem potrzebował cudzych lokalizacji , będziesz miał swoje,i życzę Ci oby były jak najlepsze . Dasz dół !!!.Pozdro...
ja20 Napisano 30 Lipiec 2007 Napisano 30 Lipiec 2007 monetki to nie militarka.Nie wyczytasz gdzie ktoś zgubił.Ale jak ruszysz głową to na pewno coś wymyślisz.Ja monetkę jedną znalazłem przypadkowo, ale z tego co się domyślam i wiem z forum to na pewno pola, nawożone były gnojówka z obór, a przy obrządku łatwo coś zgubić tak samo jak przy pracy w polu.Na pewno też znajdziesz monetki przy jakiś starych karczmach, w okolicy domów.Na starych drogach.Czytałem kiedyś o miejscu gdzie wodę z basenu razem z mułem co się na dnie zebrał wylewali podobno też sporo monet.oczywiście mogę się mylić w tym co pisze bo monet nie szuka.wiem że na pewno nie ma ich w Piaskach na plaży a przynajmniej ja nie trafiłem żadnej.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.