Lewarek Napisano 29 Lipiec 2007 Autor Napisano 29 Lipiec 2007 Jak w temacie. W tym tygodniu prawdopodbnie wybieram się w te okolice ale tylko na 1 dzień. Co warto zwiedzić ? - chodzi mi szczególnie o pomniki, schrony, cmentarze wojenne itp.Druga sprawa - ktoś wie coś na temat miejsca gdzie rozstrzelano jeńców radzieckich w okolicach Mińska Maz. ? Podobno znajduje się tam cmentarz.Pozdrawiam i z góry dziękuje
Namohylewo Napisano 30 Lipiec 2007 Napisano 30 Lipiec 2007 No i co będziesz robił na tym cmentarzu jak go znajdziesz ? Zapalisz znicze ?
Lewarek Napisano 30 Lipiec 2007 Autor Napisano 30 Lipiec 2007 Między innymi to zrobie. Nie jestem poszukiwaczem ani hieną cmentarną jeśli kogoś to interesuje. Pewna osoba z mojej rodziny mieszkała w okolicach Mińska Maz. w czasie okupacji i dobrze pamięta tamte wydarzenia stąd moje pytanie o ten cmentarz.
Lewarek Napisano 30 Lipiec 2007 Autor Napisano 30 Lipiec 2007 Oczywiście chodzi o Ostrów Mazowiecki - pośpiech,mój błąd
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.