Daro76 Napisano 27 Lipiec 2007 Autor Napisano 27 Lipiec 2007 Witam.Dziś za psie grosze nabyłem od obszczymurka takie monetki. Ale zaczynam mieć wątpliwości co do ich oryginalności. Więc bardzo proszę o opinie. Cy to dobre monetki czy zwykła kupa bita w stodole.Pozdrawiam.
Darek419 Napisano 28 Lipiec 2007 Napisano 28 Lipiec 2007 Obszczymurka-Daro76 litości i trochę szacunku dla bliżniego swego.pozdro.
aegirsson Napisano 28 Lipiec 2007 Napisano 28 Lipiec 2007 facet na chleb chciał zarobić, ma rację kol. Darek
RYSIEK-SANOK Napisano 28 Lipiec 2007 Napisano 28 Lipiec 2007 Daro76 a tak szczerze ile dales za te monetki??
Daro76 Napisano 28 Lipiec 2007 Autor Napisano 28 Lipiec 2007 Witam.Na chleb to napewno nie chciał zarobic to jeden z tych co zarobi to przechla a że mieszkam obok tego bazaru to poznałem ich plan dnia. Rano handelek potem kilka win i leją mi po klatce. I śpią na trawniku. No ale czasem coś ciekawego się trafi. Monety były po 2,5 zł i miał całą torbe ze 150- 200 sztuk. Ale każda moneta występowała tylko w jednym roczniku, motety są prawie tej samej średnicy. człowiek mówił że ma jeszcze banknoty z opisu wygląda że carskie ale to sprawdze w tygodniu.
kuna_gu Napisano 29 Lipiec 2007 Napisano 29 Lipiec 2007 Witam. To kopie dość fajnych (dla nas egzotycznych monet). W podwarszawskich hurtowniach azjatyckich można je nabyć w kpl. 8 szt za 8 zł. Wychodzi 1 zł za 1 szt. Pozdrawiam.
RYSIEK-SANOK Napisano 29 Lipiec 2007 Napisano 29 Lipiec 2007 Daro76 nawet jakby sie okazalo ze to falsyfikaty to po 2,5zl. sie oplaca.Jak mozesz to kupuj od nich ale i tez sie targuj,ja tak kupilem banknoty carskie po 1zl.za sztuke,wytlumaczylem ze uzywane,podniszczone i opuscili cene.pozdrowienia
Daro76 Napisano 29 Lipiec 2007 Autor Napisano 29 Lipiec 2007 Dzięki za odzew. Jutro jade do numizmatyki więc pewnie się dowiem co to za kwiatki. A o banknoty jeszcze zapytam. O wszystkim bede informował.Pozdro.
axelxxl Napisano 29 Lipiec 2007 Napisano 29 Lipiec 2007 Od czasu do czasu takie kwiatki wyplywaja na ALLEDROGO, sprzedajacy nigdy nie zna sie na rzeczy, monetki dostal niby to w prezencie czy rozliczeniu i oczywiscie nie daje gwarancji autentycznosci. Jak sie publika dobrze nakreci to ida za 70 - 100 Pln za sztuke. Wystarczy tylko wystawic na aukcje wymyslic odopwiednia historie i sukces murowany. W twoim przypadku to trzeba napisac ze sprzedawal pan starowinka na pchlim targu bo mu na leki nie starczylo i musial wyzbyc sie rodzinnych skarbow. Oczywiscie zycze Ci zebym sie mylil bo wtedy zrobiles super interes.Pozdrawiam
GoAr Napisano 29 Lipiec 2007 Napisano 29 Lipiec 2007 W twoim przypadku to trzeba napisac ze sprzedawal pan starowinka na pchlim targu bo mu na leki nie starczylo i musial wyzbyc sie rodzinnych skarbow." - to się nazywa oszustwo. Negatywny komentarz i napiętnowanie w środowisku. Taki z tego może być biznes.GoAr
axelxxl Napisano 29 Lipiec 2007 Napisano 29 Lipiec 2007 Zeby nie byc goloslownym ponizej link z jednej z takich aukcji. http://www.allegro.pl/item218145804_liberty_1800_rok_dollar_piekny_cudo_bcm_9.htmlWedlug mnie sciema totalna. Zastanawialem sie skad oni to biora ale teoria z dalekim wschodem wydaje mi sie bardzo trafiona. Generalnie super interes.Pozdrawiam
axelxxl Napisano 29 Lipiec 2007 Napisano 29 Lipiec 2007 Dlatego trzeba moim zdaniem uswiadamiac sobie ze to oszustwo, bynajmniej w swoim kregu. Dobrze ze watek wyplynal bo jak pisalem zastanawialem sie skad te cuda wyplywaja. Czym wiecej bedzie sie o tym pisac tym mniej szans dla oszustow. Pozdrawiam
RYSIEK-SANOK Napisano 30 Lipiec 2007 Napisano 30 Lipiec 2007 GoAr jakie oszóstwo????? jak pisalem sam kupilem banknoty,a ta osoba co mi sprzedala to jest alkocholikiem.Wedlug ciebie pieniadze mu byly potrzebne na leki?? taki syropek z procentami?? wielu MENELI" sprzedaje rozne cuda i warto nieraz od nich kupic,bo taniej. Jakbym chcial kupic za normalna cene to poszedlbym do sklepu numizmatyczego.Wiec to nie jest zadne oszostwo tylko zwykly biznes,wiec nie myl pojecia
GoAr Napisano 30 Lipiec 2007 Napisano 30 Lipiec 2007 Proszę czytać z uwagą - axelxxl zaproponował Wystarczy tylko wystawic na aukcje wymyslic odopwiednia historie i sukces murowany. W twoim przypadku to trzeba napisac ze sprzedawal pan starowinka na pchlim targu bo mu na leki nie starczylo i musial wyzbyc sie rodzinnych skarbow."Czyż nie?Więc mój post tyczył się propozycji axel'a a nie Twego biznesu.PozdrawiamGoAr
RYSIEK-SANOK Napisano 30 Lipiec 2007 Napisano 30 Lipiec 2007 Tylko ze ja tez sprzedaje na Allegro monetki a z ta historia tak jest w wielu przypadkach.Pozdrawiam
Daro76 Napisano 3 Sierpień 2007 Autor Napisano 3 Sierpień 2007 Witam.Dziś dostałem info że są to na 90 % kopie.Do numizmatyki jeszcze nie dotarłem ale już się pogodziłem z tą małą kęską na pchlim targu.Pozdro.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.